Aviokompanija Jet2 od ljeta 2020. leti i za Zadar

Treći najveći avioprijevoznik u Velikoj Britaniji i drugi po veličini organizator putovanja, budget avioprijevoznik Jet2, objavio je na svojim stranicama dvije nove destinacije za ljeto 2020. godine. Riječ je o...

Treći najveći avioprijevoznik u Velikoj Britaniji i drugi po veličini organizator putovanja, budget avioprijevoznik Jet2, objavio je na svojim stranicama dvije nove destinacije za ljeto 2020. godine. Riječ je o grčkoj Prevezi i našem Zadru.

Najavu u kojoj predstavljaju Zadar prenosimo u cijelosti: „Zadar je smješten na spektakularnoj dalmatinskoj obali. Jedan je od najdinamičnijih i najuzbudljivijih gradova u Hrvatskoj, a u njemu možete pronaći rimske i mletačke ruševine, vjerske građevine i crkve, lijepe šetnice, raskošne uvale i velike samostane. Također, oko Zadra se nalaze mnogi otoci i neki od najpoznatijih hrvatskih nacionalnih parkova i resorta poput Petrčana, Biograda, Šibenika i Vodica.

Karte za Zadar u periodu od svibnja do ranog studenog 2020. godine već su puštene u prodaju, a letovi su sa zračnih luka London Stansted i Manchester. Za Zadar se u tom periodu očekuje 30 tisuća prodanih mjesta.

Avioni kompanije Jet2 će od ljeta 2020. letjeti na čak četiri destinacije u Hrvatskoj.

Naime, već postoje linije za Dubrovnik, Split i Pulu. Ovom ekspanzijom hrvatskih destinacija u prodaji će se naći 400 tisuća mjesta s preko 50 letova tjedno tijekom vrhunca sezone.

Steve Heapy, izvršni direktor tvrtka Jet2.com i Jet2holidays, izjavio je kako je „Vlada Velike Britanije potvrdila da će letovi za destinacije unutar Europske unije nastaviti kao i do sad, bez obzira na ishod Brexita, te turisti mogu nastaviti s povjerenjem rezervirati letove. Također, oduševljeni smo što ovom prilikom možemo najaviti ljetni program za 2020. godinu kojim ćemo turistima i putničkim agencijama dati još veći izbor i fleksibilnost kao nikada do sad.

Jet2holidays.com

TURISTI IZ UK NEĆE TREBATI VIZE ZA EU NAKON BREXITA

Važna vijest je kako će državljani Velike Britanije moći ulaziti u Europsku uniju bez viza i nakon što država izađe iz EU, no samo na kratka putovanja, ali i pod uvijetom da državljani Europske unije mogu bez viza ulaziti u Veliku Britaniju, donio je odluku prije par dana Europski parlament. Više u prilogu.


Vijesti: