Bizovačke toplice ruše sve rekorde: 128% više kupača, 146% rast prihoda

Bizovačka ravnica, kako se od milja zovu Bizovačke toplice novim investicijama, proširenjem usluga i podizanjem kvalitete pretvorile su se u najveću slavonsku plažu s najvećim bazenom s valovima u...

Bizovačka ravnica, kako se od milja zovu Bizovačke toplice novim investicijama, proširenjem usluga i podizanjem kvalitete pretvorile su se u najveću slavonsku plažu s najvećim bazenom s valovima u Hrvatskoj.

U petoj sezoni na slavonskim valovima posjetitelje uz 11 bazena (rekreacijski, dječji, neplivački, poluolimpijski, 3 masažna, 2 termalna, vanjski obiteljski i bazen s valovima), saunu, 5 ugostiteljskih objekata, polivalentno igralište, besplatan parking te wi fi – dočekale su i velike novosti.

Prije mjesec dana, prognoze su za sezonu bile optimistične, no rezultat je premašio sva očekivanja, istaknuo je Marcel Medak, direktor društva Bizovačke toplice, te dodao: “Proširi smo se. Od ove godine sunčalište je veće za 800 m2, sada imamo čak 1600 ležaljki, 500 više nego prošle godine –  tako da uistinu možemo reći da imamo najuređeniju, najljepšu i najveću plažu u Slavoniji. Osim povećane površine sunčališta, posjetitelje imaju i nove kabine za presvlačenje, a povećali smo i broj sjedećih mjesta u ugostiteljskim  objektima, a samim time i kvalitetu usluge” 

A da se ulaganje isplatilo, pokazalo se već ove godine kada su već sada , nakon šest mjeseci, srušeni svi rekordi od prošle godine.

U prvih šest mjeseci 2019. u odnosu na isti period prošle godine bilo je čak 51% više kupača. U brojkama to izgleda ovako – u 2018., zaključno  s 30. lipnjem bilo ih je 45 037, a ove godine čak 66.907 . 

No, ove se sezone dogodio i još jedan presedan; od 2008, dakle posljednjih 11 godina nije zabilježen ovolik broj posjetitelja i ovakav rast prihoda za referentno razdoblje od 01.lipnja do 01. srpnja.

Naime, došlo je do povećanja broja kupača od 128% ( Lipanj 2018. – 14.542 / Lipanj 2019. – 33.172 )

Sve to prati i porast prihoda od hrane i pića koji se povećao za 153% , a ukupni prihodi na bazenima (ulaznice, hrana i piće) povećali su se za 146% u odnosu na lipanj 2018. Istodobno, za četvrtinu se povećao broj organiziranih dolazaka grupa na kupalište u prvih 6 mjeseci 2019., u odnosu na prvih 6 mjeseci 2018. 

Ova  2019., prema svim pokazateljima bi trebala biti najbolja sezona dosad. Drago mi je da su posjetitelji prepoznali kvalitetu i naš golemi trud,  jer iz godine u godinu se trudimo podići standarde. Otkad smo preuzeli Bizovačke toplice, 2014. radimo sve kako bismo ih vratili nekadašnji sjaj, no ovo što se događa, premašilo je i naša najoptimističnija očekivanja. Osluškujemo potrebe i navike naših gostiju, sad, u jednom danu, njihov broj zna preći i 3000. Sad, nakon pet godina, mogu s ponosom reći kako je ovaj tim ponovno postavio Bizovačke toplice na noge, a vjerujem da sličnog primjera ovome nema u Hrvatskoj. Ovim posljednjh proširenjem sunčališta za dodatnih 800 kvadrata dobili smo pravu plažu posred Slavonije  – gotovo kao da ste na moru.” ističe Milan Dumenčić, direktor hotel Termia

Dosad je u Bizovačke toplice uloženo više od 40 milijuna kuna

U obnovu i nove sadržaje Aquapolisa dosad je uloženo više od 40 milijuna kuna, a svaku sezonu goste dočekuju s novim ulaganjima. Ove godine vrlo se rano krenulo s marketinškim aktivnostima prema emitivnim tržištima i to je dalo rezultate.A bilježe i zanimljiv trend:

Svakim danom je sve veći broj mađarskih gostiju, ušli smo na to tržište koje je  prema broju termi, geotermalnih izvora, raznolikosti ponude te tradiciji, među vodećima u Europi i oni vrlo dobro znaju što traže. Činjenica da su nas prepoznali i jako nam puno to znači. Također, iznimno je porastao broj posjetitelja iz BiH” istaknula je Jelena Brandeker, voditeljica prodaje i marketinga.

Obnova hotela Termia kao zadnja faza obnove Bizovačkih toplica

Budući da je cijeli kompleks obnovljen, od lječilišta i kupališta, krenula je i zadnja faza obnove cijelog kompleksa – hotela Termia.

Bizovačke toplice su kupljene od tvrtke Sunčane toplice d.o.o., u vlasništvu poznatog poduzetnika Jake Andabake, 2014.godine nakon sedme dražbe, za 14 milijuna kuna nakon što su bile potpuno devastirane i u stečaju. Ukupna ulaganja u Bizovačke toplice iznositi će oko 160 milijuna kuna. 

Foto: Bizovačke toplice

POVEZANA VIJEST:

LIJEPA PRIČA O NOVOM ŽIVOTNOM CIKLUSU BIZOVAČKIH TOPLICA. OTVARA SE SLAVONSKA PLAŽA S NAJVEĆIM BAZENOM S VALOVIMA U HRVATSKOJPovezane vijesti: