Booking.com Guest Review Awards 2018: Hrvatska s najvišom prosječnom ocjenom gostiju u svijetu

Booking.com, i ove godine nagradom Guest Review Awards 2018 danas odaje počast partnerima koji kontinuirano svojim gostima pružaju odlično korisničko iskustvo.  U sedmom izdanju ove godišnje nagrade 759.845 objekata...

Booking.com, i ove godine nagradom Guest Review Awards 2018 danas odaje počast partnerima koji kontinuirano svojim gostima pružaju odlično korisničko iskustvo. 

U sedmom izdanju ove godišnje nagrade 759.845 objekata u ukupno 219 zemalja i teritorija dobiva nagradu, pri čemu su zemlje s najviše nagrada Italija (106.513), Španjolska (46.646), Francuska (45.286), Njemačka (36.042), Sjedinjene Američke Države (35.626), Hrvatska (34.027), Ujedinjeno Kraljevstvo (31.206), Ruska Federacija (26.729), Poljska (26.572) i Brazil (24.477).

U Hrvatskoj je nagradu dobilo 34.027 objekata svih vrsta s ukupnom prosječnom ocjenom recenzija od 9,0 što je uz Novi Zeland koji nosi istu prosječnu ocjenu, najviša prosječna ocjena gostiju u svijetu. 

U top 20 najnagrađivanijih gradova Hrvatska se našla s tri grada koji su se na tom popisu našli i prošle godine, a to su Split koji se nalazi na trećem mjestu odmah nakon Rima i Saint Petersburga, Zadar koji se nalazi na 16. i Dubrovnik na 20. mjestu. Prema broju dobivenih nagrada Hrvatska se i ove godine našla na 6. mjestu svjetske liste. 

Slunj među najgostoljubljivijim gradovima svijeta prema Guest Review Awards 2018 nagradama Booking.com-a

Slunj, Foto: Booking.com

Na temelju udjela objekata koji dobivaju nagradu u 2018., Booking.com po prvi put otkriva najgostoljubljivija mjesta na Zemlji prema recenzijama putnika. 

S najvećim postotkom nagrađenih objekata od onih koji ispunjavaju uvjete, najgostoljubljivije su zemlje Austrija, Češka Republika, Poljska, Novi Zeland, Tajvan, Rumunjska, Mađarska, Irska, Srbija i Grčka.* 

Najgostoljubljivija odredišta u Hrvatskoj su Slunj, Korenica, Plitvička jezera, Otočac, Rakovica, Skradin, Osijek, Zagreb, Split, Rovinj.

To je posebno važno za 72% putnika iz Hrvatske koji kažu da su im susretljivi i zanimljivi lokalni stanovnici jedan od najvažnijih faktora prilikom odabira odredišta za sljedeće putovanje.

Kad je riječ o najgostoljubljivijim vrstama smještaja, putnici iz Hrvatske preferiraju iskustva boravka u hotelima, kućama za odmor, apartmanima i vilama.

Apartmani i jedinstveni smještajni objekti ostaju favoriti putnika

Drugu godinu zaredom apartmani su najnagrađivanija vrsta smještaja i čine više od trećine (36%) nagrađenih objekata u svijetu 2018. 

Zapravo, dok su hoteli druga najnagrađivanija vrsta smještaja, gotovo tri četvrtine (73%) svih nagrađenih objekata čine kuće, apartmani i drugi jedinstveni smještajni objekti, uključujući brodove, iglue, smještaj kod domaćina i ladanjske kuće. 

Također drugu godinu zaredom, u 2018. četiri od pet najnagrađivanijih vrsta smještaja pripada opcijama smještaja: Apartmani (269.649), hoteli (148.913), privatni smještaj (78.574), smještaji s doručkom (66.697) i vikendice (56.303). 

Kontinuirani interes putnika da iskuse raznolik spektar jedinstvenih boravaka također se može vidjeti u rezultatima nedavnog istraživanja Booking.com-a među 21.500 putnika iz 29 zemalja među kojima je i 500 ispitanika iz Hrvatske koje naglašava da bi u 2019 gotovo pola putnika iz Hrvatske (45%) više voljelo boraviti u privatnom smještaju (kući za odmor ili apartmanu) nego u hotelu. 

Osim toga, više od četvrtine putnika iz Hrvatske (27%) kaže da bi razmislili o tome da dodaju svoj dom na stranicu za rezervaciju smještaja tijekom sljedeće godine. Uz 33% putnika iz Hrvatske koji 2019. također žele boraviti u vrsti smještaja koju još nikad prije nisu isprobali, potražnja potrošača u ovom segmentu i dalje ostaje velika.

ODABIR IZVRSNIH SMJEŠTAJNIH OBJEKATA U HRVATSKOJ KOJI SU PRIMILI NAGRADU ZA 2018.

Boutique Hotel Adriatic

Boutique Hotel Adriatic, Orebić https://www.booking.com/hotel/hr/adriatic-orebic

Villa Allegra, Lovran https://www.booking.com/hotel/hr/villa-allegra-lovran

Apartments Mistral, Mimica https://www.booking.com/hotel/hr/apartments-mistral

B&B Plitvica Creek, Plitvica Selo https://www.booking.com/hotel/hr/b-amp-b-plitvica-creek

Hotel 9, Zagreb https://www.booking.com/hotel/hr/9

Dalmatia infinity, Bibinje  https://www.booking.com/hotel/hr/dalmatia-infinity

GuestHouse Aljmaš, https://www.booking.com/hotel/hr/guesthouse-aljmas

Pansion Barica, Crikvenica https://www.booking.com/hotel/hr/pansion-barica

Prima Luxury Rooms, Split https://www.booking.com/hotel/hr/prima-luxury-rooms-split

Hotel Kompas, Dubrovnik https://www.booking.com/hotel/hr/hotelkompasdubrovnik

Nirvana Apartments and Rooms, Motovun https://www.booking.com/hotel/hr/nirvana


Povezane vijesti: