Britanskim novinarima predstavljeni uvjeti ulaska u Hrvatsku

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Londonu, u suradnji s British Guild of Travel Writers, organiziralo je online konferenciju za medije koja je privukla 30-ak novinara, koji pišu za popularne i renomirane...

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Londonu, u suradnji s British Guild of Travel Writers, organiziralo je online konferenciju za medije koja je privukla 30-ak novinara, koji pišu za popularne i renomirane turističke publikacije kao što su Conde Nast Traveller, National Geographic, Lonely Planet, Rough Guides, Wanderlust, International Traveller i drugi.

U sklopu konferencije predstavljeni su projekti i kampanje poput Safe stay in Croatia, kampanja za digitalne nomade, a poseban je fokus bio i na važećim uvjetima pod kojima Britanci mogu ući u Hrvatsku te na hrvatskoj eno-gastronomskoj ponudi.

Tijekom konferencije novinari su najveći interes iskazali za uvjete ulaska u Hrvatsku, ali i za aktivnosti koje provodimo s ciljem pozicioniranja Hrvatske kao atraktivne destinacije za digitalne nomade. Pitanja su se odnosila i na nautiku, skrivene destinacije, a posebne pohvale su upućene hrvatskim delicijama koje su novinari ovom prilikom mogli kušati, izjavila je Darija Reić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Londonu

Naime, prije same konferencije svim su novinarima dostavljeni paketi koji su sadržavali hrvatski pršut, Kozlar sir i hrvatsku voćnu rakiju.

/ / / VELIKA BRITANIJA UVODI “SEMAFORSKI SUSTAV ” KOJI ĆE BRITANCIMA OMOGUĆITI MEĐUNARODNA PUTOVANJA

Na konferenciji je sudjelovala i Ana Hrnić, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika te Zrinka Marinović ispred Adriatic Luxury Hotels (ALH), a svoj su doprinos u promociji Hrvatske dali i britanski novinari Mary Novakovich, koja je prisutne novinare provela kroz gastronomske užitke Hrvatske te Rudolf Abraham, koji je podijelio svoja iskustva i anegdote s brojnih putovanja po Hrvatskoj s fokusom na hrvatske prirodne ljepote.

U UK-u je trenutno na snazi mjera prema kojoj su međunarodna putovanja zabranjena, no očekuje se da će ograničenje popustiti nakon 17. svibnja.  

Foto: HTZ Safe Stay in Croatia

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN