DIV grupa postaje sinonim u gradnji brodova za luksuzna krstarenja 

Nekad najljepši krstaš na Mediteranu, motorni brod ‘Monet’ nakon kompletne obnove u Brodosplitu vratio se na kruzing mapu i krenuo na prvo komercijalno putovanje.  M/b ‘Monet’ splitsko brodogradilište kupilo...

Nekad najljepši krstaš na Mediteranu, motorni brod ‘Monet’ nakon kompletne obnove u Brodosplitu vratio se na kruzing mapu i krenuo na prvo komercijalno putovanje. 

M/b ‘Monet’ splitsko brodogradilište kupilo je od jedne banke i od temelja je obnovljen u Brodosplitu. Ovaj jedinstven krstaš dug je 68 metara, ima 1480 GT i glavne pogonske strojeve Caterpillar ukupne snage 1000 kW koji mu omogućavaju brzinu od 13 čvorova. U 30 kabina može se smjestiti 60 putnika o kojima brigu vodi 27 članova posade. Sve kabine su klimatizirane, imaju mini bar, telefon, LED TV i Wi-Fi Internet. 

S ljepotama Jadranskog mora prvi će se upoznati putnici iz Francuske, koje će Monet dočekati u Veneciji i krenuti na dvotjedno krstarenje talijanskom obalom i hrvatskim otocima. “Cilj nam je spojiti ‘plavu’ i ‘zelenu’ Hrvatsku tako da ponuda u jelovniku uključuje izvrsna i izvorna hrvatska jela i proizvode. Ovo je jedinstven poslovni početak u Hrvatskoj, a naša vizija je da DIV Cruises zajedno s lokalnom zajednicom ponudi tržištu jedinstven, unikatan i drugačiji proizvod,” ističe Robert Sedlar, direktor tvrtke DIV-Cruises te dodaje kako će tijekom naše turističke sezone brod ploviti morima Mediterana, a van sezone Karipskim otočjem i drugim turističkim destinacijama.

Monet, Brodosplit

Elegantni krstaš uređen je ‘Gastbijevskim’ interijerom i palubama koje oduzimaju dah s puno sjedećeg prostora za čitanje i opuštanje. Nosi ime francuskog impresionističkog slikara Oscar-Claude Moneta, čijim vjernim reprodukcijama je ispunjen sav javni prostor i kabine za putnike. Knjižnica nudi paletu knjiga i časopisa, a otvoreni bar & lounge se prema željama putnika presvlači u ugodno mjesto za opuštanje i ples. Kako ne biste gubili naviku vježbanja tijekom putovanja, na brodu se nalazi opremljena teretana sa zavidnim brojem modernih sprava za vježbanje.

Brodosplit postaje sinonim u gradnji brodova za luksuzna krstarenja 

DIV Grupa proširuje poslovanje u sektoru luksuznih brodskih krstarenja kroz tvrtku DIV Cruises d.o.o. i predstavlja daljnji iskorak Brodosplita na tržište putničkih brodova visoke klase.

Grupacija Brodosplit razvija, projektira i gradi najsloženije brodove i ploveće objekte kao dominantni program, te najsloženije čelične konstrukcije za infrastrukturnu, prometnu, energetsku, procesnu i opću primjenu. Tvrtka se u periodu restrukturiranja okrenula ka projektima i proizvodima koji donose veću dodanu vrijednost tako da od 2013. godine raspolažemo sa svojom flotom brodova čijim korištenjem tj. charterom se nadopunjuje poslovanje. U pet godina uloženo je preko 50 milijuna kuna u sredstva rada i preko 350 milijuna kuna u vlastitu flotu.

Ne želimo ići u nišu velikih brodova za krstarenja po Mediteranu, niti biti kao manji brodovlasnici čiji brodovi plove samo od Dubrovnika do Splita ljeti. Želimo operirati cijelu godinu. Naša ‘Katina’ plovi po Sredozemlju i Karibima, no ostali brodovi će biti na području Mediterana, gdje će uz Hrvatsku najčešće doticati Italiju, Sloveniju, Crnu Goru, pa i Albaniju i Grčku. Želja nam je što više povezati domaće tržište, pa kao kompanija želimo promovirati i hrvatski proizvod.” zaključuje Sedlar.

FOTOGALERIJA: Monet, Brodosplit

U Brodosplitovoj floti, pored luksuzne jahte ‘Katina’ u gradnji su još dva broda, 62 metarski trojarbolni jedrenjak Klara te Picasso, prvotno izgrađen kao riječni cruiser, ali prenamijenjen u brod za plovidbu morem. Izgradnjom putničkih brodova za kružna putovanja, ispunjavaju se nastojanja Brodosplita da bude stalna potpora domaćem nautičkom turizmu i tako pridonese gospodarskom prosperitetu i povećanju broja zaposlenih u Dalmaciji i Hrvatskoj.  

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN