Combis i FlixBus kroz novu digitalnu uslugu omogućavaju kupnja izleta za vrijeme putovanja

Combis, vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj i FlixBus, jedan od najvećih europskih autobusnih prijevoznika, ugovorili su suradnju kojom podižu promociju našeg turizma na jedan viši nivo.  Naime, putem...

Combis, vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj i FlixBus, jedan od najvećih europskih autobusnih prijevoznika, ugovorili su suradnju kojom podižu promociju našeg turizma na jedan viši nivo. 

Naime, putem nove digitalne platforme excursor uvode mogućnost instant kupnje izleta za vrijeme putovanja, i to sve preko mobitela. To sasvim sigurno otvara jednu novu dimenziju u promociji i prodaji sadržaja.

Tako uz pomoć nove platforme, od prosinca 2018., putnici Flixbusa tijekom putovanja, mogu skeniranjem QR kộda vidjeti real-time informacije o raspoloživosti i cijenama, s opisom i detaljima izleta te vrlo jednostavno, u samo nekoliko klikova, za vrijeme same vožnje planirati i rezervirati svoj posjet u različite izletničke destinacije. 

Brzo živimo i često nam se događa da ne stignemo realizirati sve što smo naumili, uključujući kvalitetnu pripremu odmora. Upravo razmišljajući o neiskorištenom vremenu koje imamo tijekom putovanja autobusom, osmislili smo suradnju s FlixBusom i odlučili maksimalno iskoristiti potencijal vremena koji ima strani turist koji putuje u Hrvatsku. Excursor je fantastičan alat za komunikaciju i organizaciju ponude turističkih sadržaja i nosi izuzetan potencijal digitalizacije turizma“, istaknuo je Mladen Gregović, član Uprave za operacije u Combisu te dodao kako je glavni nazivnik ovog partnerstva – obostrana želja za inovativnošću.

Usluga je omogućena na brojnim ciljanim relacijama, kao što su autobusne linije iz austrijskih, njemačkih i talijanskih gradova prema Zagrebu, a kako bi se najefikasnije usmjerila ponuda izleta u Hrvatskoj. “FlixBus je usmjeren ka inovacijama u poslovanju. Od samih početaka smo kombinacija tehnološkog start-upa, online kupovine i prijevozničke tvrtke i to je naša formula uspjeha. Potencijal pružanja nove usluge na tako jednostavan način kao što je uz excursor, pruža novo i inovativno iskustvo na zadovoljstvo naših korisnika, a što je naš stalan prioritet”, rekao je Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja za FlixBus CEE South regiju.

Platforma excursor je namijenjena za sve one koji žele ponuditi turističku vanpansionsku uslugu – organizatore izleta, turističke agencije, hotele i ostale ponuditelje smještaja i vanpansionskog sadržaja. Omogućuje ekspresnu rezervaciju, u samo nekoliko klikova, isključuje obradu narudžbi putem e-maila i telefona, a samim time eliminira i propuštene rezervacijske prilike. Također, ovo rješenje omogućuje komunikaciju i prodaju izleta u realnom vremenu čime se otklanja mogućnost overbookinga.

Combis je razvio excursor i predstavio ga tržištu prošle godine, nakon čega je u kratkom vremenu osigurao suradnju s više partnera. Uz to, istraživanja pokazuju značajan rast interesa turista za izletima i općenito za vanpansionskim uslugama, zbog čega će ovo rješenje koristiti mnogima u turizmu, ali i doprinijeti promociji hrvatskog turizma na digitalni način“, zaključio je Aleksandar Radojčić, direktor Odjela digitalne transformacije u Combisu.

Sve u svemu radi se o End-to-end rješenju; promocija i prodaja u realnom vremenu, sustav za naplatu, uz izdavanje personaliziranih višejezičnih vouchera.

Digitalna platforma za promociju i booking sadržaja preko mobitela svakako nije novost, no u suradnji s FlixBusom koji ima svoju veliku bazu klijenata u cijeloj Europi, otvara jedan novi kanal komunikacije i prodaje na novi i zanimljiv način, u korelaciji s putovanjem. Također, putnici koji se voze FlixBusom prema određenoj destinaciji, nisu pod prizmom šuma u komunikacije tj. imaju vremena istraživati što u današnjem brzom tempu postaje luksuz. Danas nije samo cilj privući pažnju, nego se postavlja pitanje kako zadržati kupce na nekom sadržaju dulje od tri sekunde. A upravo kroz ovakvu integraciju tijekom putovanja, imamo vremena kvalitetno ispričati našu priču i napraviti prodaju. 

Također, ono što je izrazito važno, pogotovo za strane putnike, svi busevi u Flixbus mreži imaju besplatan internet kao i utičnicu za struju, što osigurava sve preduvjete za bezbrižno surfanje i istraživanje. 

Vijesti: