croatia airlines

Croatia Airlines obnavlja međunarodne letove iz Zagreba u europska odredišta

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik, Croatia airlines tijekom lipnja povećava broj međunarodnih letova iz Zagreba u europska odredišta, sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji i uvjetima putovanja unutar Europe. Od 8. lipnja ponovno...

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik, Croatia airlines tijekom lipnja povećava broj međunarodnih letova iz Zagreba u europska odredišta, sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji i uvjetima putovanja unutar Europe.

Od 8. lipnja ponovno se uvode letovi na liniji Zagreb – Zürich na kojoj će putnicima biti na raspolaganju četiri jutarnja leta (ponedjeljkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom), a od 15. lipnja i poslijepodnevni letovi ponedjeljkom, srijedom i petkom. 

Toga dana (15. lipnja) obnavljaju se i izravne međunarodne linije iz Zagreba u još sedam europskih odredišta – München, Sarajevo, London Heathrow, Dublin, Rim, Bruxelles i Beč, prema sljedećem redu letenja:

Zagreb – München- Zagreb: ponedjeljkom, srijedom i petkom

Zagreb – Sarajevo – Zagreb: ponedjeljkom, srijedom i petkom

Zagreb – London Heathrow – Zagreb: ponedjeljkom i petkom

Zagreb – Dublin – Zagreb: utorkom, četvrtkom i nedjeljom

Zagreb – (via Split) – Rim – (via Split) – Zagreb: ponedjeljkom, četvrtkom i nedjeljom 

Zagreb – Bruxelles – Zagreb: jutarnji letovi ponedjeljkom, poslijepodnevni letovi četvrtkom, petkom i nedjeljom

Zagreb – Beč – Zagreb: četvrtkom i nedjeljom 

Treba podsjetiti da su 25. svibnja obnovljeni letovi na liniji Zagreb – Amsterdam na kojoj se leti svakoga dana jedanput, a uveden je i drugi dnevni let na liniji Zagreb – Frankfurt na kojoj se neprekinuto letjelo i tijekom epidemiološke krize. Također, od 1. lipnja zrakoplovi tvrtke ponovno lete na redovitoj liniji Zagreb – Kopenhagen, četiri puta na tjedan.

Tako će do sredine lipnja zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika povezivati Zagreb s 11 međunarodnih odredišta.

U domaćem prometu 8. lipnja ponovno se uvodi linija Zagreb – Zadar – Pula , jedanput na dan, a nastavljaju se obavljati letovi na linijama Zagreb – Split i Zagreb – Dubrovnik, dvaput na dan.

Opseg letova prilagođen je aktualnoj tržišnoj potražnji i uvjetima putovanja u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom u Europi, a moguće su i naknadne promjene u planiranom redu letenja. Uvođenje ostalih linija u domaćem i međunarodnom prometu ovisit će o daljnjem razvoju situacije i tržišnoj potražnji, koja je uvelike smanjena zbog epidemije koronavirusa.” ističu iz CA.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN