Crvena zastavica na plaži u Dubrovniku ispred luksuznog hotela. Zbog onečišćenja zabranjeno je kupanje

Na plaži ispred Hotela Rixos Libertas danas je podignuta crvena zastava koja upozorava na zabranu kupanja u moru, javlja portal Dubrovnik.net. Kako javljaju građani, more je jako šporko, smrdi...

Na plaži ispred Hotela Rixos Libertas danas je podignuta crvena zastava koja upozorava na zabranu kupanja u moru, javlja portal Dubrovnik.net.

Kako javljaju građani, more je jako šporko, smrdi pa je za pretpostaviti kako se sve ovo događa upravo zbog onečišćenja i opasnosti kupanja. Posljednji put crvena je zastava bila izvješena početkom rujna prošle godine, i to zbog curenja fekalija u more. Prošli tjedan na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj, zbog onečišćenja fekalnog podrijetla, bilo je također zabranjeno kupanje.

Kako to objasniti normalnoj osobi da u 21.stoljeću i dalje imamo problem s isticanjem kanalizacije u more? I to uz par desetljeća bavljenja turizmom i jako dobro prihoda od istog. I to još u Dubrovniku, našem turističkom dragulju. Kako objasniti gostu hotela Rixos Libertas s 5* da se ne može kupati u moru?

Nikako! Ovo je van svakog zdravog razuma. Nema logičnog i normalnog odgovora. Toliko od strateškog i održivog razvoja turizma.

Katastrofa. Raspad sistema. Sramota…nastavite niz. No, očito je Gradu Dubrovniku najvažnije da je Dubrovnik pet dana prije nego prošle godine ostvario milijunto noćenje. To se pamti i ulazi u anale dubrovačkog turizma.

Foto: Pexels.com

Povezane vijesti: