Daily Mail: Hrvatska među najskupljih destinacijama za britanske turiste

Britanski dnevni list Daily Mail objavio je članak u kojem analizira kretanje cijena u popularnim destinacijama za ljetovanje koje često posjećuju britanski turisti. Destinacije koje su obuhvaćene istraživanje M&S...

Britanski dnevni list Daily Mail objavio je članak u kojem analizira kretanje cijena u popularnim destinacijama za ljetovanje koje često posjećuju britanski turisti.

Destinacije koje su obuhvaćene istraživanje M&S Banke su Sunny Beach (Bugarska), Algarve (Portugal), Antalija (Turska), Zakynthos (Grčka), Dordogne (Francuska), Lanzarote (Španjolska), Dubai (UAE), Orlando (SAD), Toronto (Kanada), a na popisu se našla i Pula.

Istraživanje je pokazalo kako je od navedenih destinacija bugarski Sunny Beach već četvrtu godinu za redom najjeftinija opcija za obitelji. Odmor od tjedan dana na ovoj destinaciji košta oko 5.400 kuna po osobi, što je za 17 posto manje nego prošle godine. U izračun cijene uračunat je boravak od sedam noćenja, letovi, večere, novac za trošenje i jedna aktivnost.

U portugalskom Algarveu zabilježen je najveći pad cijena (- 20,2%) u odnosu na prošlu godinu. Tako će turisti koji posjećuju najjužniju portugalsku pokrajinu ove godine potrošiti oko 6.170 kuna.

Cijene ljetnog odmora u 10 popularnih destinacija

Sunny Beach i Algarve na popisu najjeftinijih destinacija u istraživanju slijede Antalija, Zakynthos, Dordogne i Lanzarote.

Pula je jedina europska destinacija koja nije pojeftinila, nego je poskupjela za 0,7 posto u odnosu na 2018. godinu. Ona se nalazi na četvrtom mjestu u odabranom društvu najskupljih destinacija koje još čine Dubai, Orlando i Toronto.

Za tjedan dana u Puli turist će potrošiti oko 6.980 kuna, što je za otprilike 423 kune manje od svote koju bi potrošili u Dubaiju, inače često sinonimu za skup odmor.

Hrvatska je nedavno zabilježila porast popularnosti koja bi mogla biti razlog porastu cijena od 0,7 posto u odnosu na prošlu godinu“, zaključili su iz Daily Maila, jednog od najčitanijih britanskih dnevnih novina.

Izvor / foto: Daily Mail

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN