Darko Lorencin: Ove godine otvoreno je 25 novih hotela, a ukupno je investirano pola milijarde eura

Ministar turizma Darko Lorencin ovaj tjedan boravi u Kraljevini Španjolskoj, gdje se održava konferencija Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum. Ministar Lorencin je tom prilikom sudjeluje na panelu...

Ministar turizma Darko Lorencin ovaj tjedan boravi u Kraljevini Španjolskoj, gdje se održava konferencija Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum.

Ministar Lorencin je tom prilikom sudjeluje na panelu „Mogućnosti i prilike – lideri turizma na Mediteranu progovaraju“. Suradnja s organizatorima konferencije uspostavljena je slijedom partnerstva s Adria Hotel Forumom, kako bi Hrvatska dobila na međunarodnoj prepoznatljivosti.

Ministar Lorencin je na panelu govorio o stanju na turističkom tržištu Hrvatske i rekao je kako turizam čini oko 17 posto ukupnog BDP-a, kako se u posljednjih 7 godina bilježi konstantan rast noćenja, a ova godina je rekordna. Spomenuo je kako je prema Strategiji razvoja turizma do 2020. godine plan uložiti 7 milijardi eura u turizam.

„Povećavamo investicije iz godine u godinu te napravljeni su zakoni kojima smo poboljšali investicijsku klimu. Paralelno s time imamo i kreditne linije s ciljem povećavanja investicijskog ciklusa. Sve to je omogućilo da se ove godine otvori 25 novih hotela, a ukupno je investirano pola milijarde eura u ovoj godini“  istaknuo je ministar Lorencin te nadodao kako je za sljedeću godinu planirano 676 milijuna eura investicija među kojima je veliki dio investicija u hotelski smještaj koji je posebice podržan.

Nadalje, ministar Lorencin je napomenuo kako veliki potencijal predstavlja vojna imovina koja je u fazi turistifikacije, a kao primjer je naveo investiciju u projekt Kupari u koji ulazi brend Ritz Carlton te kako se traže investitori za ostale projekte. Osim toga ministar Lorencin je spomenuo i kako se provode snažne mjere protiv sezonalnosti te kako se Hrvatska sada promovira kao destinacija kulturnog turizma, biciklizma, enogastronomije, nautike i poslovnog turizma.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN