Destinacijski profil Like od sada i na TripAdvisoru

Od svog osnivanja u 2017. godini, Klaster Lika Destination ulaže napore na području menadžmenta destinacije. Klaster Lika Destination povezuje subjekte u destinaciji Lika iz raznih grana turizma (proizvođače, udruge,  turističke...

Od svog osnivanja u 2017. godini, Klaster Lika Destination ulaže napore na području menadžmenta destinacije.

Klaster Lika Destination povezuje subjekte u destinaciji Lika iz raznih grana turizma (proizvođače, udruge,  turističke agencije, turističke zajednice, ugostiteljske objekte, hotele, male iznajmljivače, atrakcije i dr.) čime je turistička ponuda objedinjena. I ono izuzetno važno u sklopu brenda Lika Quality obuhvaćeno je 169 certificiranih Lika Quality proizvoda, s 62 proizvođača. 

Kada govorimoo destinaciji, uvijek treba gledati širu sliku. Tako i u Klasteru Lika Destination sliku Like gledaju kao jedinstvenu širu destinaciju koju stvaraju u percepcijama turista. 

Gotovo 60% površine destinacije Lika nalazi u ekološkoj mreži NATURA 2000, prirodna je granica  Velebita i Jadranskog mora, te se izmjenjuju tri vrste klima (mediteranska, kontinentalna i planinska). Čak tri od 8 hrvatskih nacionalnih parkova nalazi se u Lici. Osim najpoznatijeg nacionalnog parka u Europi, NP Plitvička jezera, tu su i NP Paklenica i NP Sjeverni Velebit, PP Velebit, ali i niz drugih prirodnih fenomena na svim razinama zaštite. Lika je oduvijek poznata po zdravoj ukusnoj hrani, a Klaster Lika Destination brendira destinaciju i kao gastro-destinaciju putem brenda lokalno proizvedene hrane, pića i suvenira okupljenih pod brendom Lika Quality. Iz područja kulturne baštine, najznačajnije je rodno mjesto Nikole Tesle, Smiljan gdje se danas nalazi Memorijalni centar „Nikola Tesla“ Smiljan. A ovo je samo kratki opis dstinacije, koja svakako nudi još puno toga.

Destinacijski profil Like na TripAdvisoru

TripAdvisor postao je polazna točka prilikom planiranja putovanja, uključujući segmente cijelog putovanja, od dolaska, smještaja, boravka u destinaciji, te povratka na ishodište.

Riječ je o najvećoj svjetskoj zajednici ljubitelja putovanja i najposjećenijim turističkih stranica u svijetu, gdje turisti mogu dobiti objektivne informacije, savjete i mišljenja od milijuna putnika kako bi im putovanje bilo isplanirano.

Upravo kako kako bi cjelovita turistička ponuda destinacije Lika bila što dostupnija turistima, otvoren je prvi TripAdvisor destinacijski profil na ovom području pod nazivom Lika Destination. Otvaranjem destinacijskog profila turistima je omogućeno da na jednom mjestu vide ponudu destinacije Lika te da na temelju sadržaja i ocjena prijašnjih posjetitelja odluče hoće li posjetiti destinaciju. Kako izgleda Lika Destination TripAdvisor profil pogledajte u prilogu.

TripAdvisor je portal koji u svom sadržaju nudi informacije o više od 93 tisuće destinacija diljem svijeta, više od 520 tisuća hotela, preko 715 tisuća restorana, 155 tisuća atrakcija, 500 i više milijuna osvrta od putnika diljem svijeta, te preko 8 milijuna fotografija postavljenih na stranicu od strane putnika.

PRILOG: Lika Destination TripAdvisor profil 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN