Digitalni nomadi iz cijeloga svijeta na mjesec dana sele u Dubrovnik

Prvim danom ožujka, završen i zadnji proces vezano uz regulaciju viza za digitalne nomade u Hrvatskoj.  Naime, objavljen je online sustav za elektroničku predaju zahtjeva za digitalne nomade, te su tako...

Prvim danom ožujka, završen i zadnji proces vezano uz regulaciju viza za digitalne nomade u Hrvatskoj. 

Naime, objavljen je online sustav za elektroničku predaju zahtjeva za digitalne nomade, te su tako jasno definirani svi uvjeti i postupak prijave vezano uz regulaciju viza za digitalne nomade u Hrvatskoj.

/ / / KAKO DO VIZE ZA DIGITALNE NOMADE U HRVATSKOJ? DONOSIMO CIJELI POSTUPAK

Digitalni nomadi iz cijeloga svijeta na mjesec dana sele u Dubrovnik

Nakon što je u listopadu prošle godine Dubrovnik bio domaćin prve konferencije za digitalne nomade, pokrenut je novi projekt. Naime, u suradnji Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika, te Saltwater Nomads i Total Croatia News, započelo je natjecanje namijenjeno digitalnim nomadima cijeloga svijeta.

Pobjednici natjecanja, njih deset, će sudjelovati u programu “The Dubrovnik  digital nomad-in-residence”, a u sklopu programa provest će mjesec dana u Dubrovniku i sudjelovati na konferenciji. U tom razdoblju pohađat će radionice koje će za cilj imati stvaranje strateškog i održivog smjera kojim bi Grad trebao krenuti i prilagoditi se COVID-19 izazovima. Osim toga aktivnosti u programu namijenjene su i doprinosu jačanja ugleda grada među digitalnim nomadima na globalnoj razini.

Sretnih deset digitalnih nomada odabranih ovim natjecanjem osvojit će smještaj i turističke ture. U sklopu konferencije proći će obuku za stručno usavršavanje, sudjelovati u radionicama i predstaviti svoja saznanja o oblikovanju Dubrovnika kao grada prilagođenog digitalnim nomadima. Dubrovnik će, s druge strane, dobiti izvrsnu promociju u globalnoj zajednici digitalnih nomada. Podsjetimo, nedavno su CNN i Lonely Planet naveli Hrvatsku kao idealnu destinaciju za digitalne nomade, te nam time osigurali ogroman besplatni medijski prostor i veliki globalni medijski doseg. 

Grad Dubrovnik ponovno je među prvima! Nakon što smo s partnerima organizirali prvu konferenciju za digitalne nomade u Hrvatskoj, krećemo i s jednim potpuno novim konceptom kako bismo pokazali da je Dubrovnik idealna destinacija za digitalne nomade. Danas je krenuo prvi u svijetu natječaj za digitalne nomade koji će mjesec dana, kao promotori destinacije, živjeti i raditi u našem gradu” izjavio je Mato Franković, gradonačelnik grada Dubrovnika.

Projekt će započeti 23. travnja, a završit će se 23. svibnja 2021. Prijave za natjecanje otvorene su danas, a traju do 31. ožujka. Prijava i više informacija o projektu mogu se pronaći na stranicama Saltwater Nomads.

Trenutno je 18 zahtjeva u obradi za vize za digitalne nomade, a 5 digitalnih nomada službeno je i dobilo vizu za digitalne nomade.

POVEZANE VIJESTI:

/ / / Poliklinika Glavić daje besplatne zdravstvene pregleda svim digitalnim nomadima koji presele ured u Dubrovnik

/ / / Osnovana Udruga digitalnih nomada Hrvatske

/ / / Marvie Hotel & Health uveo uslugu dugoročnog najma za digitalne nomade – We’re here to Stay

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN