Dodijeljene nagrade za deset najboljih na Danima hrvatskoga turizma

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, sinoć su u Osijeku dodijeljene turističke nagrade za najbolje od najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: Turistička destinacija godine,...

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, sinoć su u Osijeku dodijeljene turističke nagrade za najbolje od najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: Turistička destinacija godine, Nagrada za održivi turizam, Plaža godine, Turistički događaj godine, DMK Putnička agencija godine, Restoran godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, nagrada „Anton Štifanić“ u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga te pojedinac, Nagrada za životno djelo te Posebno priznanje za izniman doprinos turizmu Republike Hrvatske. 

Nagradu HGK za marinu godine dobila je Olive Island Marina u Sutomišćici, dok je restoran godine Spinnaker u Poreču. Kampom godine proglašen je Aminess Maravea Camping Resort u Novigradu. DMK putnička agencija godine je Katarina Line u Opatiji, dok je nagrada hotela godine otišla hotelu Valamar Collection Girandella Resort u Rapcu. 

Nagrada HTZ-a za održivi turizam uručena je Parku Prirode Papuk za „Geopriče UNESCO Geoparka“. Plažom godine proglašena je Rajska plaža u Lopru. Turistički događaj godine je Renesansni festival, dok je destinacijom godine proglašen Rovinj. 

U kategoriji „Ljudi u turizmu“ HTZ-a posebno priznanje za izniman doprinos turizmu Republike Hrvatske uručeno je Vinku Prizmiću, a godišnja nagrada „Anton Štifanić“ za 2018. u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga Turističkoj agenciji ID Riva Tours GmbH.

Godišnju nagradu „Anton Štifanić u kategoriji pojedinac dobio je Ivan Sabljić, dok je hrvatska turistička nagrada za životno djelo uručena Frani Skoblaru. 

Dodjelom nagrada zaključeno je dvanaesto izdanje Dana hrvatskog turizma u Slavoniji, a na manifestaciji je sudjelovalo preko tisuću sudionika iz hrvatskoga turističkog sustava te iz poslovnog i društvenog života.

PRILOG:

TOP 10 HRVATSKOG TURIZMA 

DHT- 1. večer – popis nagradenih

Izjave / Cappelli:

„Hrvatska je danas jedna od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija, a taj uspjeh rezultat je rada svih turističkih djelatnika, svih domaćina i onih koji čine turizam boljim. Stoga bih ovim putem želio čestitati svima, a posebno nagrađenima, što hrvatski turizam svake godine činite sve kvalitetnijim, inovativnijim i zanimljivijim. Kako bismo osigurali dugoročan uspjeh hrvatskog turizma moramo se kontinuirano unapređivati i zato su Dani hrvatskog turizma, kao najveći skup dionika u hrvatskom turizmu, odlična prilika da se osvrnemo na dosadašnje rezultate, razmijenimo iskustva, razgovaramo o novim idejama i trendovima u svijetu turizma. Vjerujem da ćemo kroz zajedničko djelovanje i suočavanje sa svim izazovima u budućnosti i dalje obarati rekorde te učiniti hrvatski turizam još konkurentnijim, još otvorenijim i ispunjavajućim za svakog posjetitelja.“ istaknuo je ministar turizmaGari Cappelli prilikom dodjele nagrada. 

 „Svečana dodjela nagrada u sklopu Dana hrvatskog turizma predstavlja možda i najvažniji dio jer tako dodatno naglašavamo važnost i doprinos svih turističkih djelatnika u ostvarenju dosadašnjih rezultata na koje je ponosan cjelokupni hrvatski turistički sektor. Naša zemlja danas uživa status respektabilne turističke destinacije koja iz godine u godinu zadržava pozitivne trendove rasta, što je rezultat nesebične predanosti i rada naših ljudi. Iskrene čestitke upućujem svim nagrađenim i nominiranim, a sve turističke djelatnike pozivam na nastavak ovog zajedništva i u nadolazećoj nam 2020. turističkoj godini““, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.  

„Iznimno me veseli što ćemo 23. put dodijeliti nagrade „Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku“, kojima nagrađujemo najbolje od najboljih u domaćem turizmu. Dobitnike određujemo prema kvaliteti i poslovnim pokazateljima, ali temelj su te kvalitete i uspjeha ljudi. Najveće bogatstvo koji naše gosti nose iz Hrvatske nisu fotografije prirodnih ljepota, već uspomene na dobar provod koje im stvarate vi – domaćini. Vaša gostoljubivost, osmijeh i srdačnost čine razliku i stvaraju doživljaj Hrvatske kojem nitko ne može konkurirati. Ove rekordne brojke kojima se rado hvalimo svake godine, plod su vašeg rada. Zato se ne bojim za budućnost našeg turizma jer je ključ njegova uspjeha u vašim rukama, a vi ste se uvijek iznova dokazali kao faktor koji čini razliku.“, rekao je predsjednik HGK Luka Burilović.

Povezna vijest:

DODIJELJEN PRVI DIO NAGRADA NA DANIMA HRVATSKOG TURIZMA

Povezane vijesti: