Dubrovnik kreće u izradu studije održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta

Dubrovnik napokon kreće u izradu studije održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta. Naime, zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić potpisala je danas u Ministarstvu turizma Republike Hrvatske Ugovor o...

Dubrovnik napokon kreće u izradu studije održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta.

Naime, zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić potpisala je danas u Ministarstvu turizma Republike Hrvatske Ugovor o sufinanciranju sukladno uvjetima i kriterijima Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. godini.

Na temelju sklopljenog ugovora Ministarstvo turizma će sudjelovati u projektu „Izrada studije održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta s akcijskim planom Grada Dubrovnika“, i to sredstvima u iznosu do 100 tisuća kuna, što čini 80 posto potrebnih sredstava za realizaciju projekta.

Naime, Grad Dubrovnik je na navedeni Program Ministarstva prijavio projekt „Izrada studije održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta s akcijskim planom Grada Dubrovnika“ u ukupnoj vrijednosti od 123.500 kuna, a sukladno propozicijama Programa, Ministarstvo sufinancira do 90 posto prihvatljivih troškova projekta.

Program razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. godini otvoren je krajem travnja, a zatvoren 28. lipnja 2019. godine. Sredstva za potpore namijenjena županijama, gradovima i općinama, između ostaloga i za izradu studija održivosti ili studija upravljanja kvalitetom, osigurana su u Fondu za razvoj turizma, odnosno u Državnom proračunu.

Osim grada Dubrovnika, sredstva za izradu Studije održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta s akcijskim planom dobili su i gradovi Crikvenica, Mali Lošinj, Novalja, Biograd na moru, Šibenik, Pula i Šibensko-kninska županija.

Više o odabiru projekata i dodjeli potpora temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. godini, saznajte u prilogu.

Foto: Pixabay.com

POVEZANA VIJEST:

MINISTARSTVO TURIZMA OBJAVILO ODLUKU O POTPORI PROGRAMIMA RAZVOJA JAVNE TURISTIČKE INFRASTRUKTURE U 2019. GODINI

Povezane vijesti: