dvorišta

“Dvorišta” će ponovno biti mjesto urbane ljetne zabave u Zagrebu

Nakon prošlogodišnjeg otkazivanja zbog potresa i pandemije koronavirusa, jedna od omiljenih manifestacija brojnih Zagrepčana po sedmi puta otvaraju svoja vrata. Iako u smanjenom obliku i poštujući epidemiološke mjere, a...

Nakon prošlogodišnjeg otkazivanja zbog potresa i pandemije koronavirusa, jedna od omiljenih manifestacija brojnih Zagrepčana po sedmi puta otvaraju svoja vrata. Iako u smanjenom obliku i poštujući epidemiološke mjere, a uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba, “Dvorišta” će ponovno biti mjesto urbane ljetne zabave i mnogih nasmijanih trenutaka u zagrebačkim gornjogradskim dvorištima.

“Novo normalno” vrijeme donijelo je brojne promjene u turističkoj event industriji, no brojni organizatori nakon prošlogodišnje stanke, ove godine pokušavaju nastaviti s održavanjem manifestacija, naravno uz neizostavno poštivanje epidemioloških mjera. Jedna od takvih manifestacija su i zagrebačka “Dvorišta”, međunarodno prepoznata i nagrađivana kulturno-turistička manifestacija, koja je u pretpandemijskoj 2019. godine privukla veliko zanimanje.

Projekt koji je “izrastao” iz Gornjeg grada – njegovih lokaliteta, tema, priča i tradicija, od prvog uprizorenja svojim je jedinstvenim konceptom i kreativnim pristupom osvojio ne samo pozornost javnosti, nego i srca brojnih posjetitelja – i Zagrepčana i gostiju sa svih strana Hrvatske i svijeta.

///POČELA JE JEDNA OD NAJBOLJIH TURISTIČKIH PRIČA – DVORIŠTA NA GORNJEM GRADU

Jedan od najvećih južnokorejskih portala Naver proglasio je upravo “Dvorišta” “daleko najboljim iskustvom u Zagrebu”, a britanski BBC Travel posvetio mu je cijelu jednu emisiju. “Pravo urbano cool događanje s dušom” i “Projekt kakav Zagreb još nije imao” samo su neki od superlativa koji su od otpočetka pratili manifestaciju čiji su uspjeh potvrdile i dvije prestižne nagrade osvojene za najkreativniji i najinovativniji projekt u hrvatskom turizmu.

Ovogodišnja manifestacija trajat će od 16. do 25. srpnja, a održat će se na tri trenutačno dostupne lokacije: u dvorištu palače Balbi na adresi Demetrova 11, u prednjem atriju i u stražnjem dvorištu Narodnoga doma HAZU, na adresama Opatička 18 i Dvoranski prečac 1.

Kroz deset dana posjetitelji će tako ponovno moći zaviriti iza fasada gornjogradskih palača i uživati barem u dijelu njihove jedinstvene ljepote. Doživljaj će, kao i svake godine, biti obogaćen ambijentalnim uređenjem i mjestima za boravak, prigodnom ugostiteljskom ponudom te biranim, intimnim akustičnim glazbenim programima.

Ulaz u sva dvorišta tijekom trajanja manifestacije bit će slobodan uz pridržavanje propisanih epidemioloških pravila i mjera. Unatoč ograničenom broju dostupnih dvorišta, ovogodišnjim održavanjem “Dvorišta” žele poslati poruku optimizma da je Gornji grad i dalje živi prostor na kojemu život, unatoč svemu, nije stao.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN