EasyJet predviđa povećanu potražnju za putovanjima

Britanski niskotarifni avioprijevoznik EasyJet objavio je rezultate svog istraživanja o planovima za putovanja u 2021. godini. Istraživanje je provedeno među 5000 europskih potrošača između 08. i 20. siječnja ove...

Britanski niskotarifni avioprijevoznik EasyJet objavio je rezultate svog istraživanja o planovima za putovanja u 2021. godini. Istraživanje je provedeno među 5000 europskih potrošača između 08. i 20. siječnja ove godine. Unatoč koronavirusu, istraživanje je pokazalo kako je 65% već ispitanika rezerviralo ili planira rezervirati putovanje u ovoj godini.

Putovanja i dalje ostaju prioritet većine, a 82% anketiranih izjavilo je kako vole puno putovati. Više od polovice onih koji su već rezervirali putovanje u 2021. godini, izjavilo je da namjerava ostvariti više putovanja. Ovisno o kontinuiranom napretku u cijepljenju, te budućem ublažavanju ograničenja putovanja diljem Europe, u EasyJet-u predviđaju kako će potražnja za putovanjima naglo porasti.

„Znamo da postoji povećana potražnja, vidimo je svaki puta kada se uklone ograničenja, ali ovo istraživanje dodatno naglašava činjenicu da ljudi žele putovati što prije mogu” – rekao je izvršni direktor easyJeta Johan Lundgren.

Tome u prilog idu i podaci o broju rezervacija. Programi cijepljenja u Velikoj Britaniji i Europi se nastavljaju i čini se kako je to već potaknulo rezervacije za putovanja. Naime, ranije ovog mjeseca easyJet je izvijestio o skoku broja rezervacija, odnosno povećanju od 250% u odnosu na prošlu godinu.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN