eSavjetovanje: Pravilnik o načinu korištenja vaučera za neizvršene ugovore o putovanju u paket-aranžmanu

Uz paket drugih mjera usmjerenih na ublažavanje posljedica epidemije bolesti COVID-19  usvojene su izmjene Zakona o pružanju usluga u turizmu po kojima se turističkim agencijama omogućilo izdavanje vrijednosnih vaučera...

Uz paket drugih mjera usmjerenih na ublažavanje posljedica epidemije bolesti COVID-19  usvojene su izmjene Zakona o pružanju usluga u turizmu po kojima se turističkim agencijama omogućilo izdavanje vrijednosnih vaučera umjesto povrata putnicima za paket aranžmane.  

Prije par dana Ministarstvo turizma objavilo je Pravilnik o načinu korištenja vaučera za neizvršene ugovore o putovanju u paket-aranžmanu.

Pravilnik propisuje način korištenja vaučera kojeg izdaju organizatori putovanja za neizvršene ugovore o putovanju u paket-aranžmanu koji su se trebali izvršiti nakon 1. ožujka 2020. godine, a nisu izvršeni zbog posebnih okolnosti uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19.

Vaučer izdaje organizator putovanja u roku od 14 dana od podnošenja zahtjeva putnika za povrat uplaćenih sredstava za neizvršen ugovor o putovanju u paket-aranžmanu, a najkasnije u roku od 90 dana od dana u kojem je putovanje trebalo započeti.

Također, vaučer mora vrijediti najmanje godinu dana od dana izdavanja, u kojem roku putnik može dogovoriti zamjensko putovanje ili drugu uslugu.

Uključite se u javnu raspravu, a koja traje do 08.05.2020.

Prilog: eSavjetovanje: Pravilnik o načinu korištenja vaučera za neizvršene ugovore o putovanju u paket-aranžmanu

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN