Fortenova grupa: Atlas i Kompas među prvim kompanijama koje idu na prodaju

Fortenova grupa počinje s prodajom tvrtki koje se ne bave matičnom djelatnošću. Atlas i Kompas te Projektgradnja i Sojara prve su kompanije u procesu dezinvestiranja nematičnog poslovanja Fortenova grupe....

Fortenova grupa počinje s prodajom tvrtki koje se ne bave matičnom djelatnošću. Atlas i Kompas te Projektgradnja i Sojara prve su kompanije u procesu dezinvestiranja nematičnog poslovanja Fortenova grupe.

Distribucijom materijala namijenjenih potencijalnim investitorima, Fortenova grupa je započela najavljeni proces dezinvestiranja društava iz nematičnog poslovanja.

Na prodaju su ponuđeni vodeći pružatelji usluga putovanja u Jugoistočnoj Europi Atlas i Kompas s  povezanim kompanijama, Projektgradnja, građevinska kompanija iz Slavonskog Broda koja ostvaruje snažne rezultate u javnom i privatnom sektoru te Sojara, lučki terminal za utovar, istovar i skladištenje žitarica u Zadru.

U skladu sa strategijom fokusiranja na razvoj poslovanja u svojim matičnim djelatnostima – maloprodaji i veleprodaji, prehrani i poljoprivredi te planiranim izlaskom iz djelatnosti koje ne predstavljaju njezino strateško usmjerenje, Fortenova grupa poduzela je opsežne pripreme za prodaju navedenih kompanija, što uključuje angažiranje savjetnika koji će voditi taj proces.

Cilj je Fortenova grupe da se za njezina nematična ovisna društva pronađu strateški ili financijski investitori koji će biti u stanju ostvariti veliki potencijal svakog od tih društava u korist njihovih zaposlenika, partnera i ostalih dionika. Ekskluzivni savjetnici Fortenova grupe za prodaju Atlasa, Kompasa i njihovih povezanih društava su tvrtke UMiUM i PKF” ističu u svojem priopćenju iz Fortenova grupe.

Atlas i Kompas– regionalni lideri

Atlas, Kompas Ljubljana, Kompas Poreč i Kompas mreža regionalni su lider koji u Hrvatskoj i Sloveniji drže više od 20 posto tržišta te više od 15 posto tržišnog udjela u Crnoj Gori.

Kompanije koje godišnje  opslužuju oko 1,2 milijuna putnika u dolasku i odlasku poznate su po punom spektru usluga koje nude (kao touroperator, putnička agencija i kompanija za destinacijski menadžment), visokoj prepoznatljivosti dvaju najsnažnijih brendova te dugogodišnjoj prisutnosti na tržištu.

Kompanije imaju više od 3.500 poslovnih partnera i preko 600 zaposlenih, dok ukupni prihod Atlasa, Kompasa i povezanih kompanija u 2018. godini iznosio je 219 milijuna EUR. 

Foto: Fortenova grupa / Ilustracija: HrTurizam.hr


Povezane vijesti: