Francuske aviokompanije uvode nove direktne linije za Split

Air France, francuski nacionalni zrakoplovni prijevoznik, u ljetnom redu letenja uvodi svoju prvu liniju za Split. Linija Split – Pariz, sa slijetanjem u zračnu luku Roissy – Charles de...

Air France, francuski nacionalni zrakoplovni prijevoznik, u ljetnom redu letenja uvodi svoju prvu liniju za Split. Linija Split – Pariz, sa slijetanjem u zračnu luku Roissy – Charles de Gaulle bit će u prometu zrakoplovima Airbus 318 i Airbus 319 od 16. srpnja do 1. rujna 2019. godine, tri puta tjedno -utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Zračna luka Split će ove godine biti povezana i s Lyonom, letom kojeg uvodi avioprijevoznik Volotea.

Volotea zrakoplov / Volotea.com

Također, valja napomenuti kako je u Zračnoj luci Split od 25 ožujka 2019. godine ponovno otvoren Welcome Desk, to jest informacijski pult na kojem gosti mogu odmah po dolasku u zračnu luku dobiti sve potrebne informacije vezane uz turističku ponudu Splitsko-dalmatinske županije. Welcome Desk pokrenut je na inicijativu Turističke zajednice Kaštela, a uz potporu Splitsko-dalmatinske županije, Grada Kaštela i Zračne luke Split.

Pult se nalazi nasuprot izlazu za međunarodne dolaske, a gostima nudi razne brošure, karte i informativne letke, ali i najosnovnije podatke o prometnom rasporedu autobusnih, trajektnih i željezničkih linija te rent-a-car usluga. Jednako tako, gosti na pultu mogu dobiti i informacije o specifičnostima turističkih ponuda područja koje namjeravaju posjetiti, kao na primjer gastro preporuke, prijedloge za obilazak znamenitosti, zanimljivih destinacija, odnosno sve relevantne podatke za Splitsko-dalmatinsku županiju.

Welcome Desk je otvoren nedjeljom i ponedjeljkom od 8 do 15 sati, a u periodu od utorka do subote od 8 do 21 sat. Od početka svibnja pa do kraja studenog, info-pult radit će svaki dan od 8 do 21 sat.

Vijesti: