U Vinariji Korak danas se održala promocija prvog gastro vodiča „Gault&Millau Zagreb i okolica 2022“ u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije.
Nakon petogodišnjeg prisustva u Hrvatskoj, Gault&Millau je objavio svoje prvo specijalizirano izdanje za Zagreb i okolicu, što je ujedno i najava Gault&Millau Croatia 2022 koji izlazi početkom travnja. Grad Zagreb i Zagrebačka županija tako su dobili svoje izdanje ovog prestižnog gastronomskog vodiča. Po prvi put u povijesti objavljeno je dvojezično (hrvatsko-englesko) izdanje vodiča za čiji prijevod je zaslužna Morana Zibar. Vodič sadrži recenzije i fotografije 100 restorana, konoba, zalogajnica, POP lokala i slastičarnica Zagreba i okolice.
Zagrebačka županija ima bogatu tradiciju upravo u gastronomiji jer ima veliki broj proizvoda sa oznakom izvornosti.
Iako je sudbina svakog dobrog jela da nestane brzo nakon što je pripremljeno, naša jela imaju status kulturnog dobra upravo radi brižno čuvanih receptura i vještinom koja se prenosi s koljena na koljeno, kao dio jedinstvene lokalne baštine, istaknula je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović te dodala kako su zahvalni njihovim ugostiteljima koji su zahvaljujući njihovom predanom radu upisani u vodič Gault&Millau Zagreb i okolica 2022.
"Kuharske kapice otisnute na žutoj naljepnici, turistima su garancija provjerene kvalitete. Također Zagrebačka županija dom je crnom tartufu namirnici Bogova koju vrsni kuhari koriste i komponiraju sa našom autohtonom kuhinjom. Hrana i kultura su duboko usađeni u nacionalni identitet Zagrebačke županije. Ovdje se oduvijek dobro se kuha. Čak i najjednostavnija jela koja su kuhale naše bake pravi su gastronomski specijaliteti jer se pripremaju od autentičnih namirnica s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Vrlo je važna ta jedinstvena priča „od polja do stola“, dodala je Alilović.
Dodala je kako su izuzetno ponosni što su u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba sudjelovali u pripremi svjetskog gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia kako bi predstavili djelić njihvoe autentične gastronomske scene. „Zahvaljujem Gaul&Millau što vjeruju u snagu i kvalitetu gastronomije naše Županije.“ zaključila je Alilović.