Godišnji sastanak talijanske udruge putničkih agenicja FIAVET-a u Zagrebu

Hrvatska turistička zajednica i TZ grada Zagreba domaćini su godišnjeg sastanka FIAVET-a, talijanske udruge putničkih agencija. Predstavnici regionalnih ogranaka FIAVET-a, predvođeni predsjednicom udruženja Ivanom Jelinić te u pratnji talijanskih...

Hrvatska turistička zajednica i TZ grada Zagreba domaćini su godišnjeg sastanka FIAVET-a, talijanske udruge putničkih agencija.

Predstavnici regionalnih ogranaka FIAVET-a, predvođeni predsjednicom udruženja Ivanom Jelinić te u pratnji talijanskih medija, boravit će u Hrvatskoj u razdoblju od 18. do 21. siječnja 2019. godine. 

U sklopu radnog sastanaka okupljenima će prezentaciju Hrvatske i Zagreba održati Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji, dok je u nastavku dana predviđen susret s predstavnicima Hrvatske turističke zajednice, TZ grada Zagreba, Hrvatske gospodarske komore i Udruge hrvatskih putničkih agencija. 

U sklopu cjelokupnog programa, odnosno na dan 20. siječnja (nedjelja), predviđen je i jednodnevni posjet te obilazak znamenitosti grada Varaždina i Varaždinske županije, kao što su Stari grad, povijesna gradska jezgra, varaždinska katedrala, dvorac Trakošćan i dr.

Inače, Federazione Italiana Associazioni Imprese Viaggi e Turismo (FIAVET) je udruga talijanskih putničkih agencija koja je osnovana 1961. godine. Već 58 godina udruga zastupa strukovne interese svojih članica u Italiji. Članstvo udruge čini više od 1500 agencija i turoperatora, raspoređenih u 16 regionalnih udruga FIAVET-a. Predstavnici udruge svake godine organiziraju generalnu skupštinu u nekoj zemlji, a ove je godine ta čast pripala Hrvatskoj. U pratnji grupe bit će i novinari specijaliziranih poslovnih časopisa iz Italije kao što su Travelquotidiano, Guida viaggi, L’agenzia di viaggi i Travel open day.

Vijesti: