Google predstavio opciju najma privatnog smještaja unutar svoje aplikacije za rezervaciju hotela

Samo dva tjedna nakon lansiranja svoje obnovljene hotelske platforme, Google je proširio svoju ponudu i na alternativne vrste smještaja. „Naš cilj je pružiti korisnicima koji traže smještaj najbolje moguće...

Samo dva tjedna nakon lansiranja svoje obnovljene hotelske platforme, Google je proširio svoju ponudu i na alternativne vrste smještaja.

Naš cilj je pružiti korisnicima koji traže smještaj najbolje moguće iskustvo pretraživanja“, izjavila je Jennifer Rodstrom, glasnogovornica Googlea te dodala kako sve više i više vide kako su korisnici zainteresirani za alternativni smještaj prilikom planiranja putovanja.

Ove nove ponude usmjerene su prema putnicima koji se žele polako smjestiti na novu lokaciju. Umjesto pojedinačnih soba, najam obuhvaća čitave smještajne jedinice kao što su apartmani, kabine, vile i kuće. Značajka pretraživanja je za sada globalno dostupna za mobilne telefone te će se proširiti i za ostale uređaje unutar nekoliko mjeseci.

Google se udružio s pregrštom servisa za rezervaciju smještaja, kao na primjer Expedia, HomeAway, Hotels.com, RedAwning, TripAdvisor i VRBO, te nudi najam na destinacijama diljem svijeta. Korisnici koji, na primjer, putuju u Amsterdam vidjet će više od 1.700 oglasa sa servisa Hotels.com, VRBO i Expedia, zajedno s cijenom po noćenju i brojem spavaćih soba i kupaonica te količinom gostiju koje primaju.

No, zanimljivo je da Airbnb nije na popisu partnera za rezervacije, iako bi se to moglo promijeniti s vremenom. Njihov izostanak može biti posljedica raznolikosti smještajnih jedinica Airbnb-a, što uključuje i pojedinačne sobe, to jest ono što se ne uklapa u koncept Googleovog smještaja za odmor, piše Skift.

Osim toga, Airbnb se često nalazi u središtu tužbi zbog nezakonitih oglasa, iako ni HomeAway nije imun na slične sporove. Međutim, usredotočujući se na cijele domove umjesto na pojedinačne stanove ili sobe u stanu, Googleu Airbnb možda nikada neće biti opcija.

Google hotel search
Google Trips

Ovo nije prvi put da je Google ponudio smještaj za odmor putem svoje platforme za hotelske rezervacije, iako je ovo prvi slučaj da je isti globalno rasprostranjen. Tvrtka je inicijalno pokrenula ideju 2017. godine, nudeći samo ograničen broj smještajnih objekata na odabranim tržištima.

Ta ekspanzija je još jedan korak naprijed tvrtke Alphabet Inc., Googleove matične kompanije, ka cilju razvoja platforme za rezervaciju putovanja koja ima sve usluge na jednome mjestu. Ranije ovog mjeseca Google je ažurirao svoju web lokaciju za pretraživanje hotela kako bi bila samostalna web stranica.

Za kraj iz Googla ističu kako će idući mjesec vacation rentals filter ugraditi i na Google Hotels desktop platformu. “Nadamo se da će to pomoći putnicima da donesu brze odluke bez napora – a uz više izbora o tome gdje ćete odsjesti, vaš savršen odmor udaljen je samo nekoliko klikova” zaključuju iz Google-a.

Bilo je pitanje vremena kada će i Google snažnije uči u segment turizma

Uz Google Flight, Google Trips, a sada i dodatni razvoj Google Hotels platforme koja ulazi i u segment privatnog smještaja, Google polako, ali sigurno zaokružuje cijelu turističku priču.

Izvor: Google, Skift

POVEZANE VIJESTI:

GOOGLE POSTAJE JAČI IGRAČ NA SCENI ONLINE PUTNIČKIH AGENCIJA

TKO POBJEĐUJE U „BORBI ZA BOOKING“ – HOTELI ILI ONLINE PUTNIČKE AGENCIJE?

Povezane vijesti: