Grad Kutina prodala odmaralište na Malom Lošinju

Foto: Kutina.in

Sukladno odluci 13-te sjednice Gradskog vijeća grada Kutine, donesena je odluka o prodaji neretnine tj. odmorišta Čikat u Zlatnoj uvali na Malom Lošinju, a koje je do sada bilo u večinskom vlasništvu grada Kutine.

Nakon odluke o prodaji odmarališta donešene na 9. sjednici Gradskog vijeća koju su uz Grad Kutinu, donijeli i drugi suvlasnici, a to su Grad Popovača i Općina Velika Ludina, ovaj proces se nastavlja. Odmaralište koje je prvo procijenjeno na 7,8 mln kn, novom procjenom doseglo je 14.120.000, 00 kn, a kupit će ga zagrebačka tvrtka FIL-ADRIA TURIST d.o.o.

Njihova je ponuda bila za cca 2 mln kn veća od ponude tvrtke JADRANKA HOTELI iz Malog Lošinja. Sredstva koja će grad Kutina u ovom prodajom uprihodovati kreću se oko 7 mln kn, dok je u planu od dobivenih sredstva uložiti u jedan od kapitalnih projekata u gradu Kutini.

Foto: Kutina.in

Gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić istaknuo je u raspravi rekao kako su prošla vremena kada je Petrokemija upravljala Lošinjem, te ulagala tamo velika sredstva.” Toga više nema, vlasnički odnosi se moraju utvrditi, nekoliko sudskih sporova se vodi kojima se ne nazire kraj, i mi ne možemo tamo nikada biti vlasnici. Ne možemo obećati nikome da se to može urediti i tamo ljetovati kao nekada, jer nikada više nećemo biti u toj pozicji” istaknuo je Babić.

Predmeta nove rasprave koja će uslijediti kad se uprihoduju sredstva, biti će u koji kapitalni proket će se investitati novac. Hoće li to biti zatvoreni bazen, hoće li to biti Dom za starije i nemoćne, ili nešto treće vidjet će se, ali prodaja ove vrijedne nekretnine, kako je više puta rečeno, ne smije biti potrošena u kojekava krpanja proračuna ili neke male radove, ističu iz grada Kutine.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN