Gradovi Pula i Umag odgađaju sva javna događanja i zatvaraju sve ustanove u svom vlasništvu

Nakon sastanka istarskih gradonačelnika sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije, Pula i Umag donijeli su odluke o provođenju strožih mjera obzirom na blizinu granice s Italijom u kojoj je...

Nakon sastanka istarskih gradonačelnika sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije, Pula i Umag donijeli su odluke o provođenju strožih mjera obzirom na blizinu granice s Italijom u kojoj je do sada zabilježen 631 smrtni slučaj vezan uz koronavirus.

U Puli su tako, do utorka, 14. travnja odgađaju sve javne manifestacije, kulturna događanja, javni skupovi i sportska natjecanja, a privremeno se zatvaraju svi javni objekti i Gradske ustanove kojima upravlja Grad Pula. Gradska uprava ograničila je i rad ugostiteljskih objekata do 23 sata, a ograničen je i rad sa strankama koje pozivaju na komunikaciju elektroničkim putem, poštom ili telefonom.

Stožer Civilne zaštite Istarske županije uputio je Nacionalnom stožeru civilne zaštite RH prijedlog za privremenom obustavom rada dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola i fakulteta.

Iako u Umagu za sada nema zaraženih i tamo su donese slične mjere kao i u Puli, odnosno odgađaju se sva okupljanja, a sve ustanove Grada Umaga neće raditi sa strankama.

Građani se pozivaju na pridržavanje propisanih higijenskih postupanja, odnosno češće i temeljito pranje ruku, izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta, te korištenje dezinficijensa za ruke. Prilikom kihanja i kašljanja koristiti maramice, nositi zaštitnu masku, ukoliko osjetite znakove i simptome groznice, upale respiratornih puteva, čak i blage, ali novonastale, kontaktirajte svog liječnika za daljnje upute.

Izvor: Grad Pula, Grad Umag
Foto: Pixabay

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN