Hospitality Challenge – potpora talentima sutrašnjice

U lipnju ove godine Svjetska turistička organizacija i Sommet Education pokrenuli su Hospitality Challenge. Izazov gostoprimstva osmišljen je kako bi se identificirale ideje i pojedinci koji mogu ubrzati oporavak...

U lipnju ove godine Svjetska turistička organizacija i Sommet Education pokrenuli su Hospitality Challenge. Izazov gostoprimstva osmišljen je kako bi se identificirale ideje i pojedinci koji mogu ubrzati oporavak turističkog sektora nakon pandemije COVID-19.

Gotovo 600 prijava za Hospitality Challenge

Inicijativa je zaprimila gotovo 600 prijava iz cijeloga svijeta. Od 600 zahtjeva, 39% je podneseno iz Amerike, zatim 28% iz Europe, po 18% iz Afrike i s Bliskog Istoka, te po 15% iz Azije i Tihog oceana. Najboljih 30 finalista dobit će stipendije za diplomske ili magistarske tečajeve na 30 različitih ugostiteljskih programa. Sve ih ugošćuju Sommetove međunarodno poznate institucije specijalizirane za ugostiteljstvo i kulinarstvo: Institut za visoko obrazovanje Glion, Les Roches i École Ducasse.

Stipendije su namijenjene ubrzanju osobnog razvoja nadarenih pojedinaca koji će graditi gostoprimstvo sutrašnjice. Tri najbolja poduzetnička projekta među 30 pobjednika dobit će početno ulaganje od Eurazea. Pobjednici će biti objavljeni u ožujku 2021. godine.

Postavljanje ljudi i planete na prvo mjesto

Hospitality Challenge usredotočio se na četiri kategorije. Hoteli i hotelijerstvo bilo je najpopularnije, slijedila je kategorija Luksuzna putovanja, robe i usluge, zatim kategorija Hrana i piće i na kraju Smart kategorija nekretnina. Analiza različitih kategorija pokazuje veliki interes za poboljšanje operativne strane hotela kroz njegov socijalni utjecaj, a mnogi projekti imaju za cilj smanjenje nezaposlenosti i bolje upravljanje hotelskim osobljem.

Među četiri kategorije pojavila su se četiri eminentna trenda: smanjenje otpada i održivost, radna mjesta i obrazovanje, sigurnost i iskustvo putovanja, kao i prihod i produktivnost. Gotovo 50% projekata odnosi se na cilj održivog razvoja – dostojanstven rad i ekonomski rast. Mnogi projekti također nude nove perspektive odgovora na COVID-19.

Veliki broj visokokvalitetnih projekata koji promiču uključivost i održivost za ponovno otkrivanje ugostiteljstva sutrašnjice, također pruža svježe ideje za turistički sektor. To će omogućiti turizmu da i dalje doprinosi ukupnom društveno-ekonomskom oporavku.

Izvor: UNWTO

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN