Hotel Marjan napokon spreman za prodaju ili službeno preuzimanje Adrisa

Nakon dugih 11 godina napokon se vidi svjetlo na kraju tunela oko budućnosti hotela Marjan u Splitu. Naime, stečajni postupak na Trgovačkom sudu u Splitu nad stečajnim dužnikom “Adriatic”...

Nakon dugih 11 godina napokon se vidi svjetlo na kraju tunela oko budućnosti hotela Marjan u Splitu. Naime, stečajni postupak na Trgovačkom sudu u Splitu nad stečajnim dužnikom “Adriatic” d.d. u stečaju završen je donošenjem zaključka o prodaji, prenosi Slobodna Dalmacija.

Tako će Fina elektroničkom javnom dražbom prodavati hotel površine 5679 četvornih metara, trafostanicu, parkiralište, tri dvorišta i stepenice, sve zajedno gotovo 12 tisuća kvadrata. Prema prihvaćenoj procjeni utvrđena je cijena od 432 milijuna kuna s PDV-om.

Bilo bi pravo “čudo” da Adris ne kupi Hotel Marjan te tako ne postane 100% vlasnik ove izuzetno vrijedne nekretnine. Naima, u prosincu 2017.godine Adria resort, tvrtka u sastavu Adris grupe, zaključila je Ugovor o kupoprodaji svih potraživanja s pripadajućim hipotekama na nekretnini u vlasništvu društva Adriatic d.d. u stečaju iz Splita. Ukoliko se i pojavi neki drugi investitor zainteresiran za hotel Marjan, tada bi trebao dodatno kupiti i potraživanja od Adrisa, što je jako mala vjerojatnost.

Do 2021. godine u turistički dio Grupe uložit će se dodatne dvije milijarde kuna, čime će 95 posto hotelskih kapaciteta biti na najvišoj razini ponude, najavili su iz Adrisa krajem prošle godine. Nakon otvorenja luksuznog hotela Park u Rovinju, slijede investicije u Splitu, naravno ukoliko sve prođe po planu oko hotela Marjan, te Zagrebu i Dubrovniku u hotele HUP Zagreb-a, koje je prošle godine Adris kupio od Anđelka Leke.

Željko Kerum je hotel “Marjan” kupio 2005. godine na natječaju. Platio ga je 170 milijuna kuna, čak trostruko više od traženih 57 milijuna kuna. Nepune četiri godine kasnije potpisan je ugovor s “Hiltonom”, a Kerum je koji mjesec nakon toga postao gradonačelnik. Radovi na “Marjanu” su ubrzo prekinuti, a 2015. godine sve je završilo stečajem tvrtke “Adriatic.

POVEZANE VIJESTI:

OTVOREN NAJLUKSUZNIJI HOTEL NA JADRANU, GRAND PARK HOTEL

ADRIS ĆE DO 2021. GODINE U TURISTIČKI DIO GRUPE ULOŽIT DVIJE MILIJARDE KUNA

Povezane vijesti: