Hrvatska domaćin najznačajnije europske zdravstvene konferencije – European Patient experience & Innovation Congress

EBudući da zdravstvo 21. stoljeća u svim dijelovima svijeta igra sve veću ulogu u razvoju pojedinog društva, ali i najbrže ocrtava „neuralgične točke“ neke društvene zajednice, zdravstvene usluge zaslužuju...

EBudući da zdravstvo 21. stoljeća u svim dijelovima svijeta igra sve veću ulogu u razvoju pojedinog društva, ali i najbrže ocrtava „neuralgične točke“ neke društvene zajednice, zdravstvene usluge zaslužuju da im se posveti posebna pozornost. 

Usporedo s promjenama koje je donijelo digitalno doba, ali i pod utjecajem različitih vanjskih i unutarnjih faktora u nekoj zemlji, bitno se mijenjaju koncept i kvaliteta većine zdravstvenih usluga, kao i pacijentov doživljaj ili odgovor na te promjene. Zdravstvena tehnologija, uključujući umjetnu inteligenciju, mobilne aplikacije, računalne algoritme i robotiku, proširuje granice mogućeg, redefinira pacijentovo iskustvo i uvelike olakšava posao zdravstvenim djelatnicima. Istodobno, mijenja se i ono što korisnici, odnosno pacijenti, od zdravstva očekuju. 

U skladu s time, optimizacija zdravstvenih usluga i podrška pacijentu nameću se kao neke od najvažnijih tema zdravstvenog sektora današnjice.

U želji da otvori te najvažnije teme i prati korak sa svjetskim trendovima u inovacijama unutar zdravstvenog sektora, Poliklinika Bagatin organizira kongres pod nazivom EPIC – European Patient experience & Innovation Congress , u suradnji s Cleveland Clinic, svjetski poznatim brendom u pružanju najviše razine zdravstvene skrbi o pacijentima. Ovu američku kliniku US News&World Report, u svojim godišnjim izvješćima, dosljedno naziva jednom od najboljih u SAD-u.

Ovaj događaj je idealna priliku da „učimo od najboljih te da epicentar inovacija u zdravstvu iz SAD-a prebacimo u Europu, i to baš u Hrvatsku

Ognjen Bagatin, Poliklinika Bagtin

European Patient experience & Innovation Congress – EPIC održat će se 19. – 21. ožujka 2020. u Dubrovniku. Osmišljen je s ciljem poticanja sveobuhvatnih istraživanja različitih vrsta odnosa: od onih općih, koji nastaju između pružatelja zdravstvene zaštite i pacijenata, preko tehnoloških izazova do privatnih klinika i korisnika koji pojedine usluge trebaju ili žele. 

Konceptom će se tako obuhvatiti znanstvena, klinička, bihevioralna i društvena perspektiva u rasponu od visokoteorijskog, inovativnog (futurističkog) pristupa do trenutno najboljih primjera u praksi. Istražit će se i analizirati iskustvo pacijenta iz ljudske perspektive, kao i kako tehnologija i znanost mogu unaprijediti korisničko iskustvo. 

Agenda Kongresa, među ostalim, uključuje dizajn sustava za poboljšanje pacijentova iskustva, ulogu znanosti i umjetne inteligencije u razvoju usluga, mogućnosti ulaganja u različite usluge, interpersonalne metode za poboljšanje skrbi o pacijentu, mobilne programe i aplikacije za osobnu njegu, kao i mnogo informacija o budućnosti zdravstva.

O navedenim temama, sudionicima će govoriti Joe Sweet, direktor međunarodnih operacija u Cleveland Clinic, Lori Kondas, izvršni direktor ureda za iskustvo pacijenata u Cleveland Clinic, Mario Škugor, direktor razvoja slučaja PBL u Cleveland Clinic Lerner College, Irving Stackpole, predsjednik Stackpole & Associates, Inc., Daniel Coulton Shaw, ambasador za Global Clinic Rating, Stephen Bender s Disney Instituta, Sheila Stevens, direktor iskustva pacijenata u Mayo Clinic, Rahul Kashyap, profesor anesteziologije i istraživač u Mayo Clinic, Dr. Frank Papay, Predsjednik Instituta za plastičnu kirurgiju u Cleveland Clinic, Toby Cosgrove, bivši CEO Cleveland Clinic, a direktor i ravnatelj Cleveland Clinic – doktor Tomislav Mihaljević će se sudionicima obratiti online putem zbog spriječenosti da nam se ovog puta  pridruži fizički.

Prema uzoru na izvrsnost koju njeguju u clevelandskoj klinici, glavni organizator Kongresa, CEO Poliklinike Bagatin Ognjen Bagatin, koji godinama kao glavnu agendu promiče razvoj zdravstvenog turizma u Hrvatskoj “Ovaj događaj je idealna priliku da „učimo od najboljih te da epicentar inovacija u zdravstvu iz SAD-a prebacimo u Europu, i to baš u Hrvatsku

Operativni direktor Cleveland Clinic Joe Sweet, MBA za EPIC je izjavio: „Izražavam zadovoljstvo i čast što sudjelujemo u ovako velikom događaju kao što je European Patient experience & Innovation Congress, koji kao domaćin organizira hrvatska Poliklinika Bagatin. Siguran sam da će ovo biti izvrsna prilika za učenje novog, dijeljenje iskustava i umrežavanje s ciljem inovativnijeg pristupa pacijentu i podizanja kvalitete korisničkog iskustva” istaknuo je Sweet.   

EPIC kongres, dakle, spada u visokomotivirajuće događaje koji tematiziraju aktualno stanje u zdravstvu, ali i razvoj tog sektora u budućnosti, pa je potencijalno zanimljiv za sve dionike društvenih procesa: od predstavnika najviših institucija vlasti, kao i ostalih državnih i javnih tijela, preko predstavnika svih razina obrazovnog sustava, do liječnika i znanstvenika, voditelja različitih medicinskih odsjeka, vlasnika bolnica i klinika svih specijalnosti, kao i investitora.

Američki stručnjak za zdravstveni turizam, s više od 40 godina kontinuiranog rada u pružanju i praćenju zdravstvenih usluga diljem svijeta Irving Stackpole, predsjednik tvrtke Stackpole&Associates, Inc., za EPIC je rekao: „Ovo je jedan od onih kongresa koje nikako ne želim propustiti! Iz prespektive SAD-a, Europa je idealan teren za obnovu i inovacije unutar zdravstvenog sustava, a ovaj Kongres fokusiran je baš na taj segment. Smatram da EPIC predstavlja budućnost inovacija u medicini Europe“ izjavio je Stackpole. 

Do održavanja European Patient experience & Innovation Congress u Dubrovniku ostalo je otprilike još 3 mjeseca i događaj izaziva golemo zanimanje stručnjaka i javnosti diljem svijeta, pa nema razloga da ne zaključimo kako će ovaj Kongres, u organizaciji Poliklinike Bagatin i Cleveland Clinic kao partnera, zaista biti EPIC! 

Više informacija, kao i mogućnost prijave na EPIC, pronađite na: https://www.epic-health.eu/.

Povezane vijesti: