Hrvatska odabrala paviljon za Svjetsku izložbu EXPO 2020 u Dubaiju

Sklapanjem ugovora sa organizatorima Svjetske izložbe EXPO 2020 u Dubaiju, Republika Hrvatska je iznajmila paviljon koji će za vrijeme trajanja EXPO-a od 1. listopada 2020. do 10. travnja 2021....

Sklapanjem ugovora sa organizatorima Svjetske izložbe EXPO 2020 u Dubaiju, Republika Hrvatska je iznajmila paviljon koji će za vrijeme trajanja EXPO-a od 1. listopada 2020. do 10. travnja 2021. biti domaćin hrvatskim gospodarstvenicima u poslovnoj promociji pred više od 180 zemalja sudionica izložbe.

Hrvatska je odabrala paviljon u tematskom području “mobilnost” čime je definirana tema koncepta predstavljanja Republike Hrvatske. Mobilnost je uz “održivost” i “mogućnost” jedna od tri podteme glavne teme Svjetske izložbe: “Povezivanje ljudi, stvaranje budućnosti”.

Na jesen natječaj za idejno rješenje

Ministar turizma Gari Cappelli kao nacionalni povjerenik RH za svjetsku izložbu najavio je kako se na jesen očekuje raspisivanje javnog natječaja za idejno rješenje i uređenje hrvatskog paviljona te objava javnog poziva svim gospodarstvenicima za sudjelovanje i partnerstvo u promociji Republike Hrvatske i njenog gospodarstva na najvećem gospodarskom sajmu u svijetu.

 EXPO u Dubaiju je prilika da se cijela zemlja promovira, ne samo u turističkom smislu, već da se ojača konkurentska pozicija naše zemlje kroz trgovinsku i gospodarsku suradnju, promociju kulture, povijesti, turizma. Za mene kao ministra i predsjednika Hrvatske turističke zajednice to predstavlja veliki izazov. Jer EXPO je više od turizma. Radi se upravo o brendiranju cijele države, bit će to ogromna prilika da predstavimo izlagačima iz 180 država svijeta i 25 milijuna posjetitelja sve što naša zemlja ima – od najboljih inovativnih projekata, ideja, izuma i kreativnih pojedinaca, ali i hrvatskih turističkih potencijala na tržištu Bliskog Istoka” ističe minister turizma Gari Cappelli.

Važno je za naglasitti kako će se do kraja ove godine otvoriti Generalni konzulat RH u Dubaiju, što će svakao pojačati komuniakciju i gospodarsku vezu s UAE.

Povezane vijesti: