Hrvatska turistička ponuda predstavlja se na sajmu WTM u Londonu

U Londonu i službeno otvoren jedan od najvažnijih svjetskih turističkih sajmova – World Travel Market (WTM). U sklopu sajma, koji će ove godine biti otvoren do 9. studenog, među...

U Londonu i službeno otvoren jedan od najvažnijih svjetskih turističkih sajmova – World Travel Market (WTM). U sklopu sajma, koji će ove godine biti otvoren do 9. studenog, među brojnim izlagačima svoje je mjesto zauzela i Hrvatska.

Tako će uz Hrvatsku turističku zajednicu, kao glavnog izlagača, u sklopu štanda veličine 261 kvadratni metar suizlagati i ukupno 22 subjekata, odnosno suizlagača. Na sajmu je prisutan i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić koji se tijekom prvog dana sajma susreo s brojnim partnerima na britanskom tržištu, a među kojima su Easyjet, Jet2, BA Holidays i ABTA. Tijekom sastanaka svi su predstavnici navedenih komapnija i udruženja potvrdili velik interes za hrvatske destinacije na britanskom tržištu. „Odrađenim sastancima tijekom prvog dana sajma sam vrlo zadovoljan. Naši partneri su potvrdili velik interes za hrvatskim destinacijama na britanskom tržištu, a jedan od dobrih pokazatelja toga su i najave nekih partnera o povećanju charter aviolinija za čak 97 posto u 2017. godini. Upravo su aviolinije jedan od ključnih segmenata daljnjeg pozicioniranja Hrvatske na ovom tržištu koje doista ima velik potencijal“, izjavio je direktor Ivičić koji će se tijekom drugog dana sajma susresti i sa predstavnicima Thomas Cooka, Iberie te National Geographica.

wtc

Foto: HTZ

Iz HTZ-a dodaju kako će se u nastavku prvog dana sajma, u sklopu hrvatskog štanda u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore, koju će predstavljati predsjednik Luka Burilović i potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher,  održati „Wine & cheese meetup“, odnosno neformalno druženje hrvatskih i stranih partnera. Tako će brojni uzvanici, kojih se očekuje više od 200, imati priliku kušati i uživati u vrhunskim hrvatskim sirevima Gligora i vinima pod brendom Vina Croatia, Vina Mosaica, a Hrvatska će se tom prilikom predstaviti kao zemlja vrhunskih eno-gastro delicija i srdačnih domaćina.

Sajam WTM se svake godine održava u Londonu i predstavlja najveći poslovni turistički sajam na svijetu kojeg godišnje posjeti više od 50 tisuća turističkih profesionalaca, ministara turizma i drugih bliskih resora te predstavnika medija. Ove se godine sajam održava 37. put, a predviđanja govore kako će se tijekom tri dana WTM-a ugovoriti turistički poslovi ukupne vrijednosti od oko 2.5 milijarde funti.

Vijesti: