Hrvatski turistički djelatnici šalju poruku svijetu: Odmor u Hrvatskoj je siguran

Hrvatski turistički djelatnici, ugostitelji i poduzetnici odlučili su reagirati na afirmativan način i poslati pozitivnu poruku u svijet: Odmor u Hrvatskoj je siguran! #CroatiaIsSafe I ove godine turistička sezona...

Hrvatski turistički djelatnici, ugostitelji i poduzetnici odlučili su reagirati na afirmativan način i poslati pozitivnu poruku u svijet: Odmor u Hrvatskoj je siguran! #CroatiaIsSafe

I ove godine turistička sezona na Jadranu puni novinske stupce, ali ne po dobrom. Propusti  kod organizacije teniskog turnira u Zadru bez pridržavanja propisanih mjera zaštite te neadekvatna reakcija nakon prvih vijesti o zaraženim natjecateljima doveli su u opasnost i ono malo turističke sezone kojoj smo se nadali.

Nažalost, nakon što je vijest o tenisačima pozitivnim na korona virus poharala sve svjetske medije i izazvala vrlo negativne reakcije o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj, izostala je pravodobna reakcija Ministarstva turizma i HTZ-a, kao i bilo kakav oblik komunikacije s potencijalnim gostima iz inozemstva te gašenje medijskog požara, ističu iz Udruge Glas poduzetnika te dodaju kako traže potpunu fokusiranost Vlade i spremnost na upravljanje kriznom situacijom.

“Već smo više puta upozoravali kako su izbori raspisani u potpuno pogrešno vrijeme i svakim danom ta se tvrdnja sve više pokazuje točnom. Udruga Glas Poduzetnika okuplja brojne poduzetnike koji se bave turizmom, ugostiteljstvom i pratećim djelatnostima. Učiniti ćemo sve što je u našoj moći kako bismo spasili turističku sezonu i egzistenciju naših zaposlenika. Neke države EU poput Slovenije i Austrije već su najavile mogućnost ponovnog zatvaranja granica prema Hrvatskoj, a mnogo rezervacija za koje su se turistički djelatnici zadnjih mjeseci borili doslovno je otkazano preko noći. Šteta koja je turizmu i gospodarstvu napravljena je velika.” ističu iz UGP-a.

UDRUGA GLAS PODUZETNIKA: ODMOR U HRVATSKOJ JE SIGURAN!

Brojni turisti, njih preko 200.000, su se proteklih dana na Jadranu mogli uvjeriti u vrhunsku profesionalnost hrvatskih turističkih djelatnika i ugostitelja. Zbog svega toga, članovi UGP-a, turistički djelatnici i ugostitelji, odlučili su poslati poruku domaćim i stranim turistima: “Hrvatska je sigurna, a mi smo profesionalni i držimo se sigurnosnih preporuka!“

U UGP-u su i dalje optimistični te smatraju da #HrvatskaMože spasiti sezonu, čuvati zdravlje svojih građana i gostiju, pružiti gostoprimstvo svima i ići naprijed.

U našim ugostiteljskim lokalima i smještaju ulažemo izniman trud kako bi naši gosti imali vrhunski doživljaj odmora u Hrvatskoj, naše hrane, kulture i prirodnih ljepota. Mi i naši zaposlenici dajemo sve od sebe da maksimalno kvalitetno i sigurno uslužimo naše goste, uz poštivanje svih mjera dezinfekcije i distanciranja i korištenje propisane zaštitne opreme. Hrvatska mora biti otvorena, ali mora biti i sigurna, za to brinemo svakodnevno.“ rekla je Gordana Fabijanić, vlasnica poznate konobe Didova Kuća na Pagu, koja je već godinama jedan od preporučenih restorana u poznatom vodiču Gault & Millau. Gordana je također i članica Odbora za ugostiteljstvo i turizam UGP-a

Želimo prenijeti poruku svim medijima u svijetu i Hrvatskoj da se hrvatski turistički djelatnici i ugostitelji drže preporuka i propisa vezanih za sprečavanje širenja korona virusa i pozivamo sve turiste da dođu u Hrvatsku te države EU da ne zatvaraju granice prema Hrvatskoj. Mi smo ozbiljni i profesionalni.”  rekao je Vedran Jakominić, član Odbora za ugostiteljstvo i turizam UGP-a.

Odmor u Hrvatskoj je siguran jer su ugostitelji i turistički djelatnici odgovorni, te želimo da to vidi cijeli svijet uz slogan #CroatiaIsSafe, naglašavaju iz UGP-a.

Foto: TZ Splitsko-dalmatinska županija

Povezane vijesti: