HTZ: Vijesti s tržišta Škotske, Ukrajine i Mađarske

Hrvatska turistička zajednica putem mreže svojih Predstavništava prikuplja novosti s emitivnih tržišta, vezano uz trenutnu situaciju s pandemijom korona virusa.  Ovaj put prenosimo vijesti s tržišta Škotske, Ukrajine i Mađarske....

Hrvatska turistička zajednica putem mreže svojih Predstavništava prikuplja novosti s emitivnih tržišta, vezano uz trenutnu situaciju s pandemijom korona virusa.  Ovaj put prenosimo vijesti s tržišta Škotske, Ukrajine i Mađarske.

VIJESTI S TRŽIŠTA ŠKOTSKE, UKRAJINE I MAĐARSKE 

Tako je Predstavništvo HTZ-a u Velikoj Britaniji izvijestilo kako je Škotska objavila svoju listu 57 zemalja koje isključene od pravila 14-dnevne karantene po povratku u Škotsku. Hrvatska se nalazi na listi sigurnih zemalja uz Cipar, Francusku, Njemačku, Grčku, Italiju. 

Novosti oko avioprijevoza stižu od Predstavništva HTZ-a u Rusiji koje napominje kako je potvrđen let prijevoznika Windrose iz Kijeva za Dubrovnik, koji će prometovati od 17. srpnja do 28. kolovoza. Podsjećaju i kako je prvi charterni let iz Kijeva za Pulu poletio 4. srpnja, a drugi iz Kijeva u Split 5. srpnja te kako se očekuje da će, ukoliko ne bude većih promjena, ovi letovi prometovati dva puta tjedno sve do rujna.

Vezano uz autobusni prijevoz, Predstavništvo HTZ-a u Mađarskoj izvijestilo je kako  iz Mađarske prometuju Flixbus autobusi prema hrvatskim obalnim destinacijama.

Sjeverni Jadran dostupan je na liniji od Budimpešte do Rijeke, Opatije, Pule i Rovinja, dok su u Dalmaciji dostupne sljedeće destinacije: Zadar, Biograd na Moru, Pakoštane, Pirovac, Šibenik, Trogir i Split. Napominju kako je moguće na neke od linija priključiti se i u Siofoku.

Također, upravo je danas Mađarska uvrstila Hrvatsku na “zelenu listu” zemalja.

Povezane vijesti: