Istarska županija daje potpore za razvoj turistički manje razvijenih područja

Istarska županija objavila je Javni poziv za dodjelu potpora za razvoj turistički manje razvijenih područja Istre u 2021. godini, s ciljem poticanja održivog i ravnomjernog razvoja Istre, te razvoja...

Istarska županija objavila je Javni poziv za dodjelu potpora za razvoj turistički manje razvijenih područja Istre u 2021. godini, s ciljem poticanja održivog i ravnomjernog razvoja Istre, te razvoja cjelogodišnjeg turizma.

Programom se provode dvije mjere. Kroz podizanje kvalitete turističkih manifestacija te razvoj turističkih proizvoda i projekata specijalnih interesa.

Prvom mjerom je cilj poticanje podizanje kvalitete i unaprjeđenje turističkih manifestacija regionalnog ili nacionalnog značaja, kao i manifestacija koje se primarno održavaju na najmanje 3 ili više lokacija, odnosno mjesta, općina, gradova Istre, a koje se održavaju izvan glavne turističke sezone i promoviraju autohtone proizvode, lokalne izvođače, tradiciju, običaje i vrijednosti.

Za spomenutu mjeru je predviđeno ukupno 150.000 kuna, dok je maksimalni iznos pojedinačne potpore iznosi 50.000 kuna. Prihvatljivi prijavitelji su lokalne turističke zajednice, jedinice lokalne samouprave, javne ustanove, obrti i trgovačka društva.

Kroz drugu mjeru se dodjeljuju potpore za razvoj javne turističke infrastrukture i selektivnih oblika turizma, kao što su outdoor i aktivni turizam, odnosno cikloturizam, kulturni i eno-gastronomski turizam, te za projekte kojima se valoriziraju autohtone vrijednosti, istarska tradicija, kultura i običaji.

Za ovu mjeru je predviđeno ukupno 170.000 kuna, maksimalni iznos pojedinačne potpore je 50.000 kuna, a sufinanciraju se troškovi uređenja, opremanje i označavanja biciklističkih, pješačkih, planinarskih, poučnih i drugih tematskih staza (smeđa signalizacija nije uključena), izletišta, penjališta, vidikovaca, špilja, i drugih zanimljivih mjesta (point of interest), zatim muzeja, tematskih kuća, uvođenje bike-share usluge, bike servisa, bike parkova, te postavljanje brojača bicikala na turistički manje razvijenim područjima. Prihvatljivi prijavitelji su lokalne turističke zajednice i jedinice lokalne samouprave.

Rok za predaju prijava je 19. ožujka 2021. godine isključivo putem online prijave, a više informacija saznajte OVDJE

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN