Još jedno veliko europsko sportsko natjecanje dolazi u Istru

Tijekom Europskog judo prvenstva za mlađe seniore u Mađarskoj održan je sastanak, na najvišoj razini, Hrvatskog judo saveza i Europske judo unije. Rezultat višemjesečnih dogovora je potvrda organizacije Europskog...

Tijekom Europskog judo prvenstva za mlađe seniore u Mađarskoj održan je sastanak, na najvišoj razini, Hrvatskog judo saveza i Europske judo unije. Rezultat višemjesečnih dogovora je potvrda organizacije Europskog judo prvenstva za mlađe seniore 2020. godine u gradu Poreču!

Kvalitetan rad i inzistiranje na izvrsnosti se uvijek isplati, a pokazuje to i višegodišnje organiziranje velikih događanja u Hrvatskoj, posebice Istri. Poreč je u svijetu judo sporta, kojeg dnevno trenira više od 40 milijuna ljudi, dobro poznata destinacija. Organizacija Europskog veteranskog prvenstva 2010. godine, Europskog U20 prvenstva 2012., kao i velikog Judo Festivala posljednje tri godine, dobiva nastavak u 2020. godini, u dvorani Žatika, dok će sudionici biti smješteni u Resortu Laguna.

“Iznimno mi je drago da najbolji europski judaši do 23 godine dolaze u Poreč 2020. godine. Plod je to odličnog rada Hrvatskog judo saveza, lokalne zajednice i partnera, koji su se u svakoj prigodi pokazali kao vrhunski domaćini i besprijekorni organizatori” rekao je Sergej Solovejčik, predsjednik Europske judo unije, nakon sastanka sa Sandom Čorak, predsjednicom Hrvatskog judo saveza i Hrvojem Lindijem, glavnim tajnikom Hrvatskog judo saveza.

Foto: Hrvatski judo savez

Ovogodišnje Europsko prvenstvo za mlađe seniore, održano od 2. do 4. studenog u mađarskom Gyoru, okupilo je 300 judaša i judašica iz 37 europskih zemalja, a iznimno je važno zbog kvalitetnijeg prelaska juniora u seniorsku konkurenciju te za popularizaciju juda.”Ponosni smo na dobivanje domaćinstva još jedne velike europske manifestacije, a kao što sam i na sastanku istaknula, želja nam je ovim Europskim prvenstvom i cijelim pripremnim razdobljem, nastaviti s aktivnostima privlačenja većeg broja djece u Istri i ostatku Hrvatske u judo, radu na jednakosti spolova u sportu i bavljenja fizičkom aktivnošću. Zajedno s Gradom Porečom, Turističkom zajednicom grada Poreča i Istarske županije te Plavom lagunom d.d. i drugim našim partnerima, vjerujem da će i ovo prvenstvo ostati zapamćeno kao jedno od najbolje organiziranih” istaknula je Sanda Čorak.

Važno je za istaknuti kako osim 300 judaša i judašica, još sigurno toliko dolazi i popratnog osoblja; od trenera, novinara, predstavnika saveza i drugih koji prate ovakvo natjecanje. Također, korak po korak ili što više organizacija ovakvih sportskih događanja daje ozbiljnost i profesionalizam cijeloj destinaciji te potvrdu da može organizirati velika sportska događanja po svim standardima, što će u budućnosti samo donijeti još više ovakvih i ozbiljnijih sportskih događanja te stvara konkurentsku prednost spram konkurencije.

Odličan primjer sportskog turizma ove godine bio je u Umagu gdje se od  29.6. do 8.7. održalo Svjetsko Juniorsko Karate Prvenstvo, gdje je  preko 3000 sudionika, prije svega sportaša, delegata, sudaca i njihovih pratitelja iz više od 100 zemalja ostvariti 18 do 20 tisuća noćenja. Da, 20.000 noćenja.

Sportski turizam je puno više od nogometa, dapače, puno više prostora ima upravo kroz “male” sportove.

POVEZANA VIJEST:

ZAGREB, SPLIT, VARAŽDIN I POREČ U SIJEČNJU DOMAĆINI EUROPSKOG RUKOMETNOG PRVENSTVA 2018.

Vijesti: