Kastav uveo sustav električnih javnih bicikala – Kastav Bike

Grad Kastav uveo je sustav uporabe javnih bicikala -Kastav bike, kao novi sadržaj namijenjen građanima i turistima. Najsuvremenija bazna stanica i pet električnih brdskih bicikala, smješteni su na Crekvini,...

Grad Kastav uveo je sustav uporabe javnih bicikala -Kastav bike, kao novi sadržaj namijenjen građanima i turistima.

Najsuvremenija bazna stanica i pet električnih brdskih bicikala, smješteni su na Crekvini, na samom ulazu u šume Loza i Lužina. Projekt je realiziran uz pomoć sredstava Ministarstva turizma i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ukupna vrijednost iznosi 273 tisuće kuna.

Za korištenje Kastav bike sustava potreban je mobitel i debitna ili kreditna kartica. Bicikl može koristiti svaka punoljetna fizička osoba koja je zasnovala najam putem jednokratnog alfa-numerički QRPay koda i registracije, kod same stanice.

Plaćanje se vrši uz pomoć sigurnog sustava za plaćanje debitnim i kreditnim karticama u realnom vremenu. Nakon plaćanja, korisnik dobiva kod za vožnju koji utipkava na kućištu osjetljivom na dodir i otključava željenu biciklu uz pomoć mobitela.

Tarifa korištenja električne bicikle Kastav bike sustava je 15 kuna po satu, a maksimalan najam je 4 sata. Za prekoračenje vremena naplaćuje se dodatna tarifa od 30 kuna po prekoračenom satu. Inače, jedno punjenje dostatno je za 70 kilometara, a bicikli se pune uz pomoć solarnih panela na stanici. Najam bicikala je moguć od 1. ožujka do 31. listopada, od 7 do 21 sati.

Izvor / Foto: Grad Kastav


Vijesti: