Kliman: Gotovo sigurno ćemo premašiti osam milijardi eura ukupnog prihoda

Ministar turizma u tehničkoj Vladi Anton Kliman izrazio je u Umagu veliko zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima turističke sezone te ocijenio kako se već sad pokazuje kao najbolja sezona od osnutka hrvatske države...
Foto: Ministarstvo turizma

Ministar turizma u tehničkoj Vladi Anton Kliman izrazio je u Umagu veliko zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima turističke sezone te ocijenio kako se već sad pokazuje kao najbolja sezona od osnutka hrvatske države prenosi HRT.

“Rezultati su zaista dobri, očekujemo rekordnu sezonu, i po broju dolazaka, i po broju noćenja, i gotovo sigurno ćemo premašiti osam milijardi eura ukupnog prihoda, što su iznimno dobri rezultati za Hrvatsku. Po informacijama kojima raspolažemo, očekujemo da će i rujan biti jako dobar. Nadamo se da neće biti novih sigurnosnih prijetnji u Europi koje bi možda odgodile dolaske turista” istaknuo je Kliman ocijenivši već danas ovogodišnju turističku sezonu najboljom od osnutka hrvatske države.

Sve što se danas događa u Umagu, motivi su dolaska turista. To Umagu zasigurno daje imidž vrhunske destinacije i na tome svakako treba raditi, rekao je novinarima ministar Klman te dodao kako na Jadranu postoji niz manifestacija koje određuju destinacije kao sportske i kulturne poput Dubrovnika, Splita i Zadra.

Izvor: HRT

Povezane vijesti: