Konferencija o budućnosti zdravstvenog turizma u Hrvatskoj

Početkom idućeg mjeseca, točnije 5. veljače 2019., u Zagrebu će se održati konferencija namijenjena zdravstvenom turizmu u Hrvatskoj pod nazivom „Health Spot Croatia – Hrvatska, mjesto za zdravlje“. Zdravstvenom...

Početkom idućeg mjeseca, točnije 5. veljače 2019., u Zagrebu će se održati konferencija namijenjena zdravstvenom turizmu u Hrvatskoj pod nazivom „Health Spot Croatia – Hrvatska, mjesto za zdravlje“.

Zdravstvenom turizmu u svijetu naglo raste popularnost te postaje jedan od glavnih motivatora putovanja, ali i predstavlja veliki potencijal za dugoročni održivi razvoj.

Zbog blagotvorne klime, ekološke očuvanosti, kulturnog i prirodnog bogatstva te kvalificiranog turističkog i zdravstvenog kadra, zdravstveni turizam može biti snažan potencijal Hrvatske te joj pružiti odličnu priliku za pozicioniranje kao cjelogodišnja turistička destinacija.

Na konferenciji će sudjelovati oko 200 sudionika i stručnjaka iz Hrvatske i svijeta s područja medicine, wellnessa i turizma koji će razgovarati o stanju zdravstvenog turizma u Hrvatskoj te oblicima daljnjeg razvoja. Također, prezentirat će se načini stvaranja novih proizvoda, usluga i iskustava te povezati pružatelje turističkih i zdravstvenih usluga.

Konferencija će zasigurno otvoriti nova pitanja oko zdravstvenog turizma koja mogu biti motivator daljnjeg razvoja što u konačnici može rezultirati time da Hrvatska i Zagreb postanu tražena destinacija te vrste turizma.

Organizatori konferencije su Turistička zajednica Grada Zagreba i HTZ, uz partnerstvo MINT-a, HGK i Ministarstva zdravlja. Više o samoj konferenciji te popis sudionika možete pronaći OVDJE.

Vijesti: