Održana koordinacija sustava turističkih zajednica Zagrebačke županije: Fokus na EU fondove

Turistička zajednica Zagrebačke županije je u Vršilnici – Novi Dvori u Zaprešiću organizirala drugi sastanak koordinacije sustava turističkih zajednica Zagrebačke županije. Nakon koordinacije održana je edukacija na temu EU...

Turistička zajednica Zagrebačke županije je u Vršilnici – Novi Dvori u Zaprešiću organizirala drugi sastanak koordinacije sustava turističkih zajednica Zagrebačke županije.

Nakon koordinacije održana je edukacija na temu EU fondova – priprema za novo programsko razdoblje 2021.-2027., na kojoj su sudjelovali i predstavnici Razvojne agencije Zagrebačke županije. Na edukaciji su prikazane mogućnosti sufinanciranja projekata u sektoru turizma te je omogućeno izlaganje potencijalnih projektnih ideja i projekata u pripremi.

Na terenu je uočena potreba definiranja strateškog planiranja, također i važnost očekivanih rezultata potencijalnih projekata te nužne kriterije koji isti moraju ispunjavati, a najvažniji korak je suradnja svih dionika, ističu iz TZ Zagrebačke županije.

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović, istaknula je kako je pandemija COVID-19 uzrokovala značajne poremećaje u globalnom gospodarstvu i utjecala na spremnost ljudi za putovanje.

“Od ožujka 2020. čitav turistički lanac vrijednosti koji definira industriju, obuhvaćajući zrakoplovne tvrtke, autobusne i željezničke kompanije, brodove za krstarenje, hotele, restorane, atrakcije, turističke agencije, turoperatore, internetske putničke subjekte i druge, ušao je u stanje suspendirane animacije. Sasvim je jasno kako je turistički sektor osjetljiviji od ostalih sektora na vanjske šokove, jer često nema alternativa. Na edukaciji želimo ukazati na važnost revitalizacije turističkog sektora – sektor mora postati održiviji, inovativniji i otporniji u budućnosti. Jasno je prema smjernicama Europske Komisije kako će rješenje vjerojatno biti lokalno i europsko, digitalno i zeleno” – naglasila je Alilović.

Naslovna fotografija: Kompleks Novi dvori Jelačićevi – Vršilnica/ Turistička zajednica grada Zaprešića

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN