Krešimir Herceg: Moramo puno više ulagati u infrastrukturu. Ona je ključna za razvoj cikloturizma

Cikloturizam, kulturne i kreativne industrije, kulturne manifestacije su dio tema o kojim sam razgovarao s Krešimirom Hercegom koji stoji iza inovativnog cikloturističkog proizvoda Bikademy i VukovART, street art festivala...

Cikloturizam, kulturne i kreativne industrije, kulturne manifestacije su dio tema o kojim sam razgovarao s Krešimirom Hercegom koji stoji iza inovativnog cikloturističkog proizvoda Bikademy i VukovART, street art festivala u Vukovaru.

Festival promovira Vukovar kao mjesto koje prihvaća sve umjetnike, odnosno stvaratelje novih vrijednosti. Također, ovim konceptom se mijenja vizualni identitet grada i čini ga ljepšim mjestom za život, ali i na način da oslikana područja predstavljaju i atrakciju za sve brojnije turiste koji dolaze.

Zanimljivo je kako su jednim “zamahom leptirova krila” kroz VukovART napravili pravo malo čudo u Vukovaru – a to je promjena kulture življenja te su pozicionirali Vukovar na globalnu kartu street art festivala u Vukovaru. Inače Krešimir Herceg je i jedan od vodećih stručnjaka za razvoj cikloturizma, a njegova cikloturistička platforma može globalno konkurirati bilo gdje u svijetu.

Kreativne i kulturne industrije u Hrvatskoj ostvaruju 15 milijardi kuna prihoda, zapošljavaju 124 tisuće ljudi te je to drugi po veličini sektor u Hrvatskoj po udjelu prihoda u BDP-u (3,4 posto), govore podaci Studije „Mapiranje kreativnih i kulturnih industrija“ koju je izradio stručni tim Ekonomskog instituta, Zagreb u suradnji s naručiteljem: Hrvatskim klastero, konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija (HKKKKI).

S druge strane, arheološka baština u Turskoj godišnje privuče deset milijuna turista, a kulturni sadržaji Italije 35 milijuna. Najrazvijenija kulturno-turistička zemlja, Velika Britanija godišnje privuče čak 80 milijuna turista čiji je dolazak motiviran kulturom. Čak 40% dolazaka turista u Zapadnoj Europi i Americi motivirano je kulturom, dok je u Hrvatskoj postotak znatno niži, tek 10% na razini države.

Upoznajte Krešimira Hercega, njegovu pričU te glasno razmišljanje.

/ / / INOVATIVNI CIKLOTURISTIČKI PROIZVOD OD DANAS I U ŠIBENIKU

/ / / KREŠIMIR HERCEG, BICIKADEMIJA: POTENCIJAL CIKLOTURIZMA U SLAVONIJI JE OGROMAN

/ / / ZAVRŠEN VUKOVART – NOVIH DESET DJELA OBOGATILO GALERIJU NA OTVORENOM

Cijeli razgovor poslušajte u podcast formatu. Kako slušati podcast? Kada šećete i trčite, kada se vozite u automobilu, ujutro kada se pripremate za posao, kada radite neke poslove oko kuće ili jednostavno legnite ili sjednite i opustite se. Svako ima svoje navike i načine, ja osobno slušam podcast čak i kada kosim travu i uređujem dvorište.

Podcast možete slušati OVDJE, kao i na Amazon MusicGoogle PodcastSpotify ili preko Apple Podcast

/ / / PODCAST HOMO TURISTICUS / VRHUNSKI TURISTIČKI STRUČNJACI DIJELE SVOJE ZNANJE, ISKUSTVO, PRIČE I SAVIJETE

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN