Kroz Zračnu luku Osijek u srpnju prošlo tek nešto više od dvije tisuće putnika

U odnosu na srpanj 2019. godine, kako piše Croatian Aviation, kroz osječku je zračnu luku u srpnju ove godine prošlo gotovo 700 putnika više, što je, s obzirom na...

U odnosu na srpanj 2019. godine, kako piše Croatian Aviation, kroz osječku je zračnu luku u srpnju ove godine prošlo gotovo 700 putnika više, što je, s obzirom na isti broj linija i isti kapacitet vrlo pozitivna promjena.

Valja napomenuti kako je u srpnju ove godine u Osijeku bilo i nekoliko vanrednih charter letova; Trade Air je odveo igrače Nogometnog kluba Osijeka na utakmicu u Poljsku, poljski Enter Air je u Osijek doveo igrače Pogona iz Szczecina na uzvratni susret, a Eurowings je odradio charter let iz Osijeka za Prištinu nakon stravične prometne nesreće kod Slavonskog Broda.

S obzirom na to da Zračna luka Osijek ima samo domaće linije Trade Aira i Croatia Airlinesa u sklopu PSO programa, valja istaknuti kako su letovi oba avioprijevoznika iz, odnosno prema Osijeku, odlično popunjeni te je gotovo nemoguće pronaći slobodno sjedalo čak i dva tjedna unaprijed.

Porast broja putnika Osijek je ostvario sa značajno manjim brojem operacija zrakoplova, 199 u odnosu na srpanj 2019. kada je bilo 323 operacije.

U razdoblju od 1. siječnja do 31. srpnja ove godine kroz Zračnu luku Osijek prošlo je 5.196 putnika, dok je u istom razdoblju prošle godine bilo svega njih 1.383, dakle 3.813 putnika više u odnosu na isto razdoblje lani.

Poprilično je besmisleno uspoređivati promet u Osijeku u odnosu na promet u drugim hrvatskim zračnim lukama iz jednostavnog razloga što Osijek trenutno nema redovne međunarodne linije, dok je na domaćim linijama kapacitet vrlo mali navodi portal Croatian Aviation.


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN