Projekt “Kultura turizma” ulazi u sedmu godinu

Turistička zajednica grada Zagreba u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport već 7. godinu za redom organizira projekt „Kultura turizma“, gdje se sustavnom edukacijom učenika srednjih...

Turistička zajednica grada Zagreba u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport već 7. godinu za redom organizira projekt „Kultura turizma“, gdje se sustavnom edukacijom učenika srednjih škola, kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni predmeti, nastoji podići svijest o vlastitom gradu te upoznati mlade s turističkim, kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba.

Ove godine u Zagrebačkom kazalištu lutaka, 8. svibnja, finalno predstavljanje projekata održat će: Srednja škola – Centar za odgoj i obrazovanje, Škola za primalje, Elektrotehnička škola, Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija i Graditeljska tehnička škola. “Projekt „Kultura turizma“ kroz teorijsku i praktičnu edukaciju mladih ima za cilj poboljšati percepciju grada Zagreba kao turistički atraktivne destinacije, stvoriti svijest o postojanju odgovornosti u ponašanju prema gradu i turistima, ali i podići razinu razumijevanja o tome da su svi lokalni stanovnici, a samim time i učenici, značajni dionici uspješnosti Zagreba kao turističke destinacije” ističu iz TZ grada Zagreba

Ovim projektom mlade se nastoji uključiti u sudjelovanje u programima zaštite okoliša i životne sredine, podizanja kvalitete življenja, očuvanja etnološkog, povijesnog i kulturnog naslijeđa, podizanja razine gostoljubivosti te stvaranja klime dobrodošlice, što bi dugoročno trebalo ostaviti traga na zagrebačkom turizmu te gospodarskom razvoju grada Zagreba. Svake godine, tijekom jednosemestralne izvannastavne aktivnosti, učenici odabranih zagrebačkih srednjih škola imaju zadatak, u dogovoru s voditeljima projekata, osmisliti i realizirati „projekte“ s turističkom tematikom.

Uvije ističem kako moramo početi poštivati sami sebe kako bi nas poštivali i drugi. Također, iznimno je važno je da građani neke turističke destinacije, pogotovo u slučaju grada Zagreba, kako zbog svoje veličine i što je tek nedavno počeo živjeti turizam u pravom smislu, shvate kako su i oni sudionici turističke priče, da li direktno ili indirektno. Zato je iznimno važna komunikacija i edukacija, a projektom “Kultura turizma” se educiraju mladi ili kako bi rekli od malih nogu se podiže razina razumijevanja, svijest, potencijali i važnost turizma za grad Zagreb.

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN