lika quality jadrolinija

Lika Quality proizvodi od sada i na međunarodnim linijama Jadrolinije

Kako proizvode malih lokalnih proizvođača približiti međunarodnom tržištu, odnosno potrošačima koji nisu iz Hrvatske? Jedan od mogućih odgovora je ponuda takvih proizvoda stranim gostima, koji u turističkoj sezoni posjećuju...

Kako proizvode malih lokalnih proizvođača približiti međunarodnom tržištu, odnosno potrošačima koji nisu iz Hrvatske? Jedan od mogućih odgovora je ponuda takvih proizvoda stranim gostima, koji u turističkoj sezoni posjećuju Hrvatsku.

Proizvodi s oznakom Lika Quality sve su traženiji na međunarodnom tržištu. Nakon što je destinacija Lika zahvaljujući provođenju regionalnog sustava kvalitete hrane, pića i suvenira – Lika Quality uvrštena na popis TOP 100 svjetskih zelenih održivih destinacija sustav Lika Quality predstavljen je na popularnom turističkom sajmu u Berlinu.

No širenje Lika Quality proizvoda na međunarodna tržišta tu nije stalo. Klaster Lika Destination i Poljoprivredna zadruga Lika Coop uspostavili su suradnju s društvom za linijski pomorski prijevoz putnika i tereta – Jadrolinija Rijeka.

Jadrolinija je tijekom 2021. godine na svojim trajektnim međunarodnim linijama postavila prodajne police s lokalnim proizvoda iz Hrvatske među kojima su i proizvodi s Lika Quality oznakom. Tako će se na tri velika trajekta: Marko Polo koji vozi na relaciji Split – Ancona, Dubrovnik koji vozi na relaciji Dubrovnik – Bari i Zadar koji vozi na relaciji Zadar – Ancona prodavati čak šest proizvoda s oznakom Lika Quality.

Lička kapa i lička torba od proizvođača Gačanka Otočac, lički medvjedić Likota i lička ovčica Pramenka od udruge Mini Lika, suhi cvijet lavande od obrta za proizvodnju nakita i poljoprivredu “Ajda” te unikatno drveno posuđe od obrta za proizvodnju i trgovinu “Golac”.

Bijela flota Jadrolinije godišnje preveze preko 12 milijuna putnika i tri milijuna vozila što čini preko 80% godišnjeg broja svih prevezenih putnika i vozila u pomorskom prometu Republike Hrvatske.

Idealna je ovo prilika da se proizvodi malih lokalnih proizvođača prezentiraju na međunarodnom tržištu, a turisti odnosno putnici ovih međunarodnih linija upoznaju s kvalitetnim i unikatnim proizvodima čijom će kupnjom zauvijek sobom ponijeti dašak Like i Hrvatske općenito.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN