Lonely Planet uvrstio Kvarner među regije koje se moraju posjetiti u 2020. godini

Jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih turističkih portala i izdavača turističkih vodiča Lonely Planet uvrstio je Kvarnerski zaljev na popis od deset regija koje bi trebalo posjetiti u 2020. godini....

Jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih turističkih portala i izdavača turističkih vodiča Lonely Planet uvrstio je Kvarnerski zaljev na popis od deset regija koje bi trebalo posjetiti u 2020. godini.

Centralno Azijski Put svile zauzeo je prvo mjesto u kategoriji regija na navedenoj listi „Best in Travel 2020“, a slijedi ga talijanska regija Marche, Tohoku u Japanu i američki Maine. Kvarnerski zaljev našao se na devetom mjestu.

Među gradovima koji se moraju posjetiti, austrijski Salzburg je uvršten na sam vrh ljestvice, zatim glavni grad Sjedinjenih Američkih Država Washington, D.C. te povijesni egipatski grad Kairo.

U kategoriji top 10 zemalja, prvo mjesto zauzeo je Butan, slijedi ga Engleska te, naš regionalni susjed, Sjeverna Makedonija. Od europskih zemalja, na sedmom mjestu našla se jedino još Nizozemska.

Top lista Lonely Planeta sadrži i kategoriju u koju su uvršteni gradovi, države i regije s najboljim omjerom cijene i kvalitete. Prvo mjesto zauzeli su Istočni Mali sundski otoci u Indoneziji, drugo mjesto drži Budimpešta, a treće indijski Madhya Pradesh. U ovoj kategoriji našla se i Srbija koja je uvrštena na šesto mjesto.

Kompletne ljestvice i više informacija možete pronaći OVDJE.

Foto: Lonely Planet

Povezane vijesti: