Lošinjski Vitality Hotel Punta prvi hotel na Jadranu certificiran za gluten-free ponudu

Vitality Hotel Punta, prvi u nizu hotela, vila i restorana lošinjskog hotelskog branda Lošinj Hotels & Villas, implementirao je stroge standarde prvog hrvatskog gluten free certifikata i time postao...

Vitality Hotel Punta, prvi u nizu hotela, vila i restorana lošinjskog hotelskog branda Lošinj Hotels & Villas, implementirao je stroge standarde prvog hrvatskog gluten free certifikata i time postao prvi hotel na Jadranu i ponosni nositelj BOSK gluten free standarda.

Kroz edukaciju o pripremi, posluživanju i distribuciji jela bez glutena, osoblje hotela i restorana već od ovoga ljeta je spremno ugostiti osobe na bezglutenskoj prehrani, u skladu s njihovim potrebama i željama. Ujedno će time upisati hotel i otok Lošinj na mapu bezglutenskih turističkih destinacija.

Posljednja istraživanja potvrđuju da je gluten jedan od najzastupljenijih alergena u hrani. Procjenjuje se kako danas u Europi ima više od 70 milijuna osoba osjetljivih i netolerantnih na gluten, 190 milijuna osoba koje izbjegavaju pšenicu i gluten jer smatraju da je štetan za njihovo zdravlje te 11 milijuna oboljelih od celijakije, autoimune bolesti kao krajnjeg izraz nepodnošenja glutena. Brojke koje dovoljno govori o kojem je turističkom potencijalu radi, a među njima su i brojni turisti koji izbjegavaju gluten u svojoj prehrani, jer to moraju ili žele zbog zdravlja, te koji odabiru Hrvatsku kao svoju destinaciju za odmor a nisu imali mogućnost da oni ili članovi njihovih obitelji konzumiraju jela bez glutena.

“Vitality Hotel Punta, nositelj BOSK gluten free standarda, time je upotpunio svoju raznoliku ponudu primarno usmjerenu na koncept zdrave prehrane i življenja.  Upravo su obroci kreirani prema osobnoj potrebi svakog gosta nešto zbog čega je Vitality Hotel Punta ponajbolji odabir za sve one koji su na Lošinj stigli u potrazi za zdravstvenim programima, koji se kreiraju i provode pod budnim okom liječnika internista, nutricionista te wellness i spa terapeuta i kineziologa.” ističu iz Lošinj Hotels & Villas

BOSK gluten free standard namijenjen je ugostiteljima te im pruža praktično znanje o pripremi, posluživanju i distribuciji bezglutenskih jela. BOSK gluten free standard razvijen je na temelju znanstveno dokazanih i globalno prihvaćenih protokola za sigurnost hrane te se temelji na principima HACCP sustava, dobroj proizvođačkoj praksi (DPP) i dobroj higijenskoj praksi (DHP). Standard je razvijen s ciljem izbjegavanja rizika kontaminacije glutenom pripremljenih jela i slastica  te propisuje protokole proizvodnih procesa kao i korektivne mjere u slučaju sumnje na kontaminaciju glutenom.

 

 

Vijesti: