Luka Burilović,HGK: Svi trebamo biti čuvari domaće proizvodnje

Proslava 22. rođendana akcije „Kupujmo hrvatsko“ započela je sinoć na Splitskoj rivi gdje je 150 proizvođača ponudilo svoje proizvode po promotivnim cijenama. Tom je prigodom predsjednik HGK Luka Burilović...

Proslava 22. rođendana akcije „Kupujmo hrvatsko“ započela je sinoć na Splitskoj rivi gdje je 150 proizvođača ponudilo svoje proizvode po promotivnim cijenama.

Tom je prigodom predsjednik HGK Luka Burilović izjavio da svi trebamo biti čuvari domaće proizvodnje te dodao: . „Izdvajajući poneku kunu više za domaći proizvod postajemo čuvari domaće proizvodnje, potičemo konkurentnost, čuvamo radna mjesta i bolje sutra za generacije koje dolaze.

Burilović je najavio i da je u svrhu poticaja proizvodnje kvalitetnih proizvoda osigurano 7 i pol milijuna kuna bespovratnih sredstava za stjecanje prava za znakove „Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno hrvatsko“.

Višnja Žužul, proizvođačica parfema Nuša i Matan iz Imotskog, istaknula je važnost ovakve promocije. „Ovakve akcije puno znače nama malim proizvođačima da se možemo predstaviti široj javnosti. Parfem je rezultat toga da sam se kao profesorica biologije inspirirala mirisnim biljem u okruženju i serijom Prosjaci i sinovi.

Foto: HGK

Silvija Delija, vlasnica iz New Art Souvenirs, u akciji vidi priliku za stvaranje kontakata. „Ovo nam je druga godina akcije i jako smo zadovoljni. Bavimo se proizvodnjom suvenira punjenih lavandom, koji su perivi i namijenjeni djeci. Koristimo samo hrvatske sirovine, koristimo i čipku tj. utkanicu hrvatskog podrijetla. Uvijek radije biramo hrvatsko i pozivamo sve koji se još nisu odazvali da dođu i kupe hrvatsko.

Branko Kveš iz Opg Kveš iz Krapinsko Zagorske županije već je 10 godina prisutan na akciji. „Organizacija je odlična, i većina naših mušterija, je postala mušterijama, upravo putem akcija. Mi nemamo preveliku proizvodnju, ali uspijevamo sve prodati zahvaljujući akciji Kupujmo Hrvatsko i kontaktima koje smo stvorili na akcijama.

Kupujmo Hrvatsko jer tako potičemo razvoj i rast naše nacionalne, a tako i i lokalne ekonomije. Upravo je to i smisao turizma, a ne da kroz turizam potiče rast uvoza. Imperativ mora biti na održivom turizmu.

Više o znakovima kvalitete; „Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno hrvatsko“, saznajte OVDJE

Vijesti: