Maistra – poslovni prihodi veći za sedam posto

U prvih devet mjeseci ove godine ukupni prihodi Adris grupe bili su za četiri posto veći od prihoda ostvarenih u istom prošlogodišnjem razdoblju. Konsolidirana neto dobit pak, za 12...

U prvih devet mjeseci ove godine ukupni prihodi Adris grupe bili su za četiri posto veći od prihoda ostvarenih u istom prošlogodišnjem razdoblju. Konsolidirana neto dobit pak, za 12 posto je manja od prošlogodišnje. Posljedica je to, između ostalog, uvođenja novih turističkih proizvoda te završetka procesa restrukturiranja na razini Grupe. 

Maistra kao dio Adris grupe je, uključujući i dubrovački hotel Hilton, u prvih devet mjeseci ove godine u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, ostvarila jedan posto veću prodaju smještajnih jedinica, uz povećanje prosječne cijene jedinica od šest posto, što je dovelo do rasta poslovnih prihoda od sedam posto. EBITDA (dobit prije amortizacije, kamata i poreza) iznosi 552 milijuna kuna i dva posto je veća od prošlogodišnje. Ostvarena neto dobit u iznosu od 373 milijuna kuna veća je pak za četiri posto. Trenutni booking potvrđuje dosadašnje pozitivne trendove rasta prihoda. 

HUP-Zagreb d.d., na konsolidiranoj razini, ostvario je jedan posto veće poslovne prihode. Broj prodanih jedinica niži je za četiri posto, uz rast cijena od sedam posto. EBITDA iznosi 153 milijuna kuna i sedam posto je veća od prošlogodišnje. EBIT (dobit prije kamata i poreza) bilježi rast od osam posto i iznosi 119 milijuna kuna. 

Trenutno je u pripremi strateški plan turističkog dijela Grupe, za razdoblje do 2024. godine, vrijedan gotovo četiri milijarde kuna. Plan uključuje izgradnju novih i repozicioniranje postojećih proizvoda u Rovinju, Vrsaru, Dubrovniku i Zagrebu. Uskoro se očekuje i formalni završetak postupka vezanog za hotel Marjan u Splitu, što će Adrisu omogućiti ulazak u ovo rastuće turističko odredište.

Izvor/ foto: Adris grupa, Maistra

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN