MGallery lanac hotela u ponedjeljak otvara svoj prvi hotel u Hrvatskoj – MGallery Heritage Hotel FERMAI

MGallery lanac hotela, jedan od pod brendova Accora, otvara svoj prvi hotel u Hrvatskoj pod imenom MGallery Heritage Hotel FERMAI, te poziva sve goste iz cijelog svijeta, kao i 65...

MGallery lanac hotela, jedan od pod brendova Accora, otvara svoj prvi hotel u Hrvatskoj pod imenom MGallery Heritage Hotel FERMAI, te poziva sve goste iz cijelog svijeta, kao i 65 milijuna članova Accor programa lojalnosti da otkriju Dalmaciju.

Hotel Heritage FERMAI otvorit će svoja vrata u svibnju 2021. godine, točnije već u ponedjeljak već otvara svoja vrata prvi turistima. Hotel je smješten u povijesnoj stogodišnjoj zgradi koja je jedan od rijetkih primjera secesijske arhitekture u gradu, a u kojoj je isprepletena izvrsna arhitektura spojena s modernim dizajnom.

Hotel nudi 35 luksuznih i modernih soba, kavanu FERMAI i vrtnu terasu, te će se hotel pridružiti međunarodnom lancu MGallery butik hotela kao rezultat ugovora o franšizi između vodeće svjetske ugostiteljske grupe Accor i Quatro Company.

Hrvatska, a posebno Split, savršeno su mjesto za sve one koji žele ljetni odmor iz snova. Svaki hotel MGallery svojim gostima pruža nezaboravne trenutke te rituale opuštanja. Hotel Heritage FERMAI pružit će najautentičniji doživljaj mediteranske kulture putnicima koji dolaze u Split iz cijelog svijeta”, ističe Dilek Sezer, direktor razvoja Accora za jugoistočnu Europu.

Povijesna zgrada je rekonstruirana i obnovljena s najvećom pažnjom prema detaljima i lokalnoj baštini, navode vlasnici i investitori iz obiteljske tvrtke Quatro Company koja se već više od dva desetljeća bavi gradnjom modernih stambenih i poslovnih zgrada u Splitu te dodaju kako se posebno ističu secesijski elementi sačuvani u svom izvornom stanju do danas, poput kamenih stubišta sa željeznom i drvenom ogradom, te zidom s geometrijskim uzorkom i jednostavnom geometrijskom stolarijom.

Kupnjom više od 100 godina stare zgrade u centru Splita i adaptacijom u prvoklasni Heritage hotel FERMAI, svoj poslovni interes širimo i na hotelski segment, ističe Davina Ljubičić Đirlić iz tvrtke Quatro Company te dodaje kako pridruživanjem lancu MGallery hotela, uz punu podršku Accora u pogledu poslovanja, Heritage Hotel FERMAI želi podići hotelske standarde u Splitu i Dalmaciji.

Heritage Hotel FERMAI, kao potpuno novi hotel u povijesnoj zgradi, kombinirajući urbano okruženje i primorski krajolik, moderno i klasično, luksuzno i ​​uobičajeno, savršeno odgovara lancu MGallery butik hotela. Ovo je prekrasan hotel za sve ljubitelje dizajna, arhitekture i Mediterana. Uvjereni smo da će suradnjom s Accorom i pridruživanjem obitelji MGallery Heritage Hotel FERMAI pružiti nezaboravno iskustvo našim gostima ” istaknula je Ljubičić Đirlić.

Agencija odgovorna za uređenje interijera novog hotela je Studio Franić & Šekoranja, a iz koje ističu kako je hotel sofisticiran, urban, topao na mediteranski način te pruža posve neočekivano iskustvo u središtu ovog dalmatinskog grada, na nekoliko koraka od 1.700 godina stare Dioklecijanove palače.

Spojili smo suprotnosti koje karakteriziraju ovu lokaciju: urbanu sredinu i morski ladanjski ambijent, suvremeno i klasično, luksuzno i neposredno… Kontrastom boja i stilova, teksturama kao i  izborom umjetnosti pokušali smo sve te karakteristike unijeti u hotel.“, navodi Dean Franić iz Studio Franić Šekoranja te dodaje kako je hotel za sve ljubitelje vrhunskog dizajna, ambijentalne arhitekture, mediteranskog ozračja, istinske hedoniste koji žele doživjeti lokalnu atmosferu u središtu mediteranskog grada.

U prostoru je dinamika postignuta mekim, toplim teksturama i svijetlim koloritom u kontrapunktu sa snažnim, sugestivnim slikama autora Saše Šekoranje. Posebno se ističu secesijski elementi do danas sačuvani u izvornom stanju poput kamenog stubišta sa željeznom kovanom ogradom i drvenim rukohvatom, podnih i zidnih pločica od majolike geometrijskog uzroka, jednostavne geometrijski ugrađene stolarije vrata i prozora. Tu su se savršeno sjedinili tradicionalno dalmatinsko kameno graditeljstvo i europska secesija, navode iz agencije Studio Franić & Šekoranja.

MGallery trenutno posjeduje više od 100 butik hotela u preko 30 destinacija širom svijeta. S druge strane, Accor je vodeća svjetska ugostiteljska grupa koja se sastoji od više od 5.000 objekata i 10.000 objekata za hranu i piće u 110 zemalja. Accor se također može pohvaliti i preko 65 milijuna članova koji imaju koristi od programa lojalnosti ALL – Accor Live Limitless, a sada u svojoj ponudi imaju i Split kao novu destinaciju.

Foto: Quatro Company

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN