Mini golf je danas više od 12 rupa i betonskih ploča, danas je mini golf pravi doživljaj i atrakcija

Svečanom ceremonijom u petak navečer i službeno je otvoreno Svjetsko prvenstvo u minigolfu za gluhe koje se prvi put održava u Hrvatskoj, ali i u svijetu, te Svjetsko prvenstvo...

Svečanom ceremonijom u petak navečer i službeno je otvoreno Svjetsko prvenstvo u minigolfu za gluhe koje se prvi put održava u Hrvatskoj, ali i u svijetu, te Svjetsko prvenstvo Adventure Golf Master koji su okupili natjecatelje s pet kontinenata.

Natjecateljski dio oba prvenstva počinje u ponedjeljak, 11. rujna i trajat će dva dana, a za titulu najboljih bori se i hrvatska reprezentacija. “Ovo je sedmi po redu Adventure Golf Master na kojem sudjeluje najveći broj natjecatelja iz različitih zemalja te je okupio najbolje golfere na svijetu. Izrazito zadovoljstvo nam je igrati na odličnim terenima koji se nalaze u izvrsnom ambijentu” rekao je Mislav Bjažić, predsjednik Hrvatskog golf saveza.

Uz Svjetsko prvenstvo u minigolfu za gluhe i Adventure Golf Master, u Zaton Holiday Resortu sljedeći tjedan (20.-23.rujna) na redu je Svjetsko prvenstvo u minigolfu. “Najbolji golferi došli su u Zaton Holiday Resort i ponosni smo što smo ispunili početni cilj, a to je sudjelovanje natjecatelja s pet kontinenata i da na taj način povežemo sve ljude. Sretni smo što nam je ekipa iz Ghane, unatoč problemima s vizom, u konačnici uspjela doći i sudjelovati” rekao Gerhard Zimmerman, predsjednik Svjetske minigolf federacije.

No, priča se tu već počela kvalitetno razvijati kroz razne ekstenzije, no važna je poanta i poruka kako je nastala. Nastala je iz želje za toliko važnim kvalitetnim sadržajem.

Mini golf je danas više od 12 rupa i betonskih ploča, danas je mini golf pravi doživljaj i atrakcija

Riječima je ponekad teško opisati doživljaje, pa tako i meni u ovom trenutku, kako bi opisao kako izgleda Zaton Adventure Golf prilažem slike. Kako sam osobno bio te priče, mogu sa sigurnošću potvrditi kako je igranje mini golfa s obitelj u ovom ambijentu bio pravi doživljaj i nezaboravno iskustvo, pogotovo vožnja pokretnim mostom sa sinom. Doživljaji se pamte, a pamtim Zaton. Kada dan danas vidim one stare betonske mini golf terene po našim destinacijama, padne mi mrak na oči, a da ne pričam kako većina njih nije renovirana godinama. No, mini golf iz osamdesetih evaulirao je u pravi mali grad doživljaja i zabave.

Zaton Adventure Golf na svakoj od 18 rupa ima umanjene replike kulturno-povijesnih spomenika, od amfora, ostataka rimskog hrama iz Nina, kule Kaštelina do svima crkvice sv. Nikole, a Zaton Adventure Golf je i prvi natjecateljski teren sa službenom licencom u Hrvatskoj. “Kontinuirano ulaganje u podizanje kvalitete turističke ponude naselja kao i u stvaranje novih sadržaja, siguran je smjer prema jačanju pred i posezone. Investicijom u mini golf terene otvorili smo put ka novom turističkom segmentu. Valja spomenuti kako su upravo Nijemci, naši najbrojniji gosti, golferska nacija broj jedan” istaknuo je Ivo Bobić, direktor naselja.

Početkom godine organizirano je i Grand Prix prvenstvo u mini golfu, a upravo u tijeku je gore spomenuto Svjetsko prvenstvo u minigolfu za gluhe kao i Svjetsko prvenstvo Adventure Golf Master koje služe kao dodatne vrijednosti i svakako jedna od dobrih karika za produžetak turističke sezone i dodatne zarade. Stalno ističem, pa da ponovimo gradivo, motiv dolaska nije smještaj, nego raznolik, kvalitetan i autentičan sadržaj turističke destinacije.

Izgradnjom dva nova mini golf terena Zaton je postao jedinstveni centar takve vrste u svijetu, jedina lokacija s 3 tipa terena; Miniature, Adventure i Felt Golf, a Zaton Adventure Golf  investicija je vrijedna oko dva milijuna kuna.

Također, ono što posebno oduševljava je što je cijeli Mini golf teren jedinstven jer priča autentičnu priču o destinaciji kroz pozicioniranje turističkih objekata / simbola. Tako igrajući mini golf možete se upoznati s autentičnim obilježjima kao što je Ninska katedrala, Starohrvatskim brodom Condura Croatica,  glagoljicom, Kula Kaštelina, antička luka Nin, antički kran, mlinski kamen itd… a ako se upoznate s pričom, onda je želite i doživjeti uživo.

Doživljaj, doživljaj i samo kvalitetan doživljaj je jedini recept za dugoročni uspjeh, a moderni mini golf tereni su svakako sve to – odličan dodatni kvalitetan sadržaj i doživljaj.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN