Morana Suton iz TZGZ proglašena za turističkog informatora godine u Europi

Organizacija European Cities Marketing (ECM) proglasila je djelatnicu zagrebačkog Centra za posjetitelje, Moranu Suton, za turističkog informatora godine u Europi. Na online održanom 7. kongresu djelatnika centara za posjetitelje...

Organizacija European Cities Marketing (ECM) proglasila je djelatnicu zagrebačkog Centra za posjetitelje, Moranu Suton, za turističkog informatora godine u Europi.

Na online održanom 7. kongresu djelatnika centara za posjetitelje (7th TIC Expert Meeting), odabrana je među prijavljenim kandidatima i time postala prvi turistički informator iz Hrvatske s ovako vrijednim priznanjem. 

Informatorica Suton svojim je nesebičnim, brzim i kvalitetnim pristupom pokazala odlike istinskog turističkog djelatnika i to u izvanrednim okolnostima potresa, koji je pogodio grad Zagreb. Svim posjetiteljima, koji su se u tom trenutku zatekli u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman, informatorica Suton pružila je pomoć te smjernice za daljnje postupanje s obzirom da je zračni promet vrlo brzo bio ponovno uspostavljen i time potpuno zasluženo postala turistički informator godine u Europi, ističe se u opisu nagrade za turističkog informatora godine u Europi, koju je dobila Morana Suton.

Foto: MINTS

Naši su turistički djelatnici ove godine pokazali iznimnu odgovornost, kreativnost i prilagodljivost. Time su pridonijeli pozitivnom imidžu Hrvatske kao sigurne turističke destinacije. Ponosna sam što je kvalitetu i profesionalnost hrvatskog turističkog djelatnika prepoznala i struka te ovim putem Morani Suton upućujem iskrene čestitke. Ovo priznanje još je jedna potvrda kako čovjek zaista jest ključ uspjeha u turizmu“kazala je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.  

Za turističkog informatora godine, gospođu Suton nominirala je Turistička zajednica grada Zagreba.

Posao informatora u Centru za posjetitelje nije samo pružanje informacija i prezentiranje turističke destinacije, nego i pružanje osjećaja sigurnosti i bezbrižnog boravka svakom posjetitelju, istaknula je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ te dodala: “Naša informatorica, Morana Suton, svoj je posao odradila profesionalno i uz maksimalnu razinu odgovornosti te sam iznimno ponosna na njenu staloženost i požrtvovnost kojima je pokazala odlike istinskog turističkog djelatnika u posebno teškim okolnostima. Odlučili smo nominirati ju ispred TZGZ-a za europskog informatora godine te smo sretni što je to prepoznala i struka, dodijelivši joj ovo vrijedno priznanje“ zaključila je Bienenfeld.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN