Muzej Apoksiomena nominiran je za titulu Europskog muzeja godine

Muzej Apoksiomena nominiran je za najprestižniju muzejsku nagradu u Europi, EMYA – Eurospki muzej godine. Nagrada Europski muzej godine dodjeljuju se svake godine, a strogi proces ocjenjivanja koji uključuje...

Muzej Apoksiomena nominiran je za najprestižniju muzejsku nagradu u Europi, EMYA – Eurospki muzej godine.

Nagrada Europski muzej godine dodjeljuju se svake godine, a strogi proces ocjenjivanja koji uključuje posjete do 50 muzeja kulminira godišnjom konferencijom u kojoj sudjeluje 250 – 300 vodećih muzejskih stručnjaka, na kojima kandidati prezentiraju svoje muzeje, proglašavaju se pobjednici, a temeljne vrijednosti i inovativne ideje u Europskoj uniji polje muzeja raspravlja se, obnavlja i reinterpretira.

Sa akumuliranim 40 godina tradicije i uvida u društvene i društvene potrebe koje EMYA pokreće, stvara, razvija i održava muzeje kao ključni građanski prostor za istraživanje europske baštine, konferencija služi kao stalna referentna točka za inovacije i najbolje prakse za sektor.

EMF / EMYA je jedna od vodećih organizacija u Europi za razvoj javne kvalitete europskih muzeja i uspostavila je tu primarnu poziciju nakon 40 godina pružanja svojih usluga.

Dodjela će se održati ove godine u Sarajevu od 22. do 25. svibnja, a popis svih 40 nominiranih muzeja pogledajte OVDJE

Muzej Apoksiomena je također i prvi na listi Top 10 muzeja u Hrvatskoj, po izboru 2018 Travelers’ choice TripAdvisor.

Vijesti: