Muzej Vučedolske kulture posjetilo 100.000 posjetitelja

Priču o kolijevci europske civilizacije, tj. Muzej vučedolske kulture u Vukovaru u godinu i pol dana posjetilo je preko 100.000 posjetitelja, kako domaćih tako i stranih. Odlični rezultati, pogotovo...

Priču o kolijevci europske civilizacije, tj. Muzej vučedolske kulture u Vukovaru u godinu i pol dana posjetilo je preko 100.000 posjetitelja, kako domaćih tako i stranih.

Odlični rezultati, pogotovo kada pričamo o muzeju u kontinentalnom dijelu Hrvatske, kao i činjenice da se radi o privatnom muzeju, nego o muzeju u vlasništvu Države, što još jednom dokazuje tezu kako je uvijek sve do ljudi. „Izuzetno smo zadovoljni ovom brojkom te što smo našim zalaganjem uspjeli proširiti svijest o Vučedolu, vučedolskoj kulturi pa i vukovarskih muzeja izvan RH što dokazuju i naši jubilarni posjetitelji.„ ističe Darko Bilandžić, voditelj marketinga Muzeja vučedolske kulture.

Inače, Vučedolska kultura je prva razvijena i najnaprednija europska civilizacija koja je postavila standarde življenja u Europi, a zaslužna je za mnogo toga u Europi, čak i Grčka kultura jednim djelom potječe s Vučedola. Od prvog europskog kalendara, prve svjetske serijske proizvodnje metala, lijeve i desne cipele i još mnogo toga. „Drago nam je da smo zanimljivi domaćim posjetiteljima, ali nas raduje i porast broja stranih posjetitelja. Ovo je potvrda da destinacije koje nisu u središtu pozornosti mogu imati vrlo dobru posjećenost ako su njihovi sadržaji zanimljivi posjetiteljima. „ rekao je Bilandžić te dodao kako je omjer 80:20 na strani domaćih posjetitelja.

vucedol naslovna

Foto: Darko Bilandžić, voditelj marketinga Mčedolske kultureuzeja vu

Muzej vučedolske kulture osvojio je brojne arhitektonske nagrade, prvi je u hrvatskoj uveo digitalni vodič pomoću beacon tehnologije, izdao je prvi digitalni muzejski magazin, pokrenuta turistička ponuda grada Vukovara pod nazivom #WonderfulVukovar kao i još mnogo toga. „Planovi za 2017. godinu su daljnja promocija Muzeja vučedolske kulture kako na domaćem tako i međunarodnom tržištu, a detalje ćete saznati u 2017. godini može samo napomenuti da će 2017. biti još digitalnija te je u pripremi dokumentarac kao i jedna vrlo zanimljiva glazbena suradnja. Svima želimo sve najbolje u Novoj 2017. godini i vidimo se na Vučedolu.“ ističe Bilandžić

Budući planovi širenja Muzeja vučedolske kulture

Nedavno je Republika Hrvatska preuzela dio imovine Vučedolske golubice, vukovarske građevinske tvrtke u stečaju te je Država tako kupila privatno zemljište, koje će se koristiti za državni projekt. Naime, zemljište Vučedolske golubice nalazi se u neposrednoj blizini Muzeja vučedolske kulture i biti će dio puno većeg projekta Arheološkog parka.  U Arheološkom parku, tako će se naći planetarij, info pult, izletište, Vučedolska farma sa životinjama iz vremena Vučedolske kulture, poučne staze, izletnička zona, vidikovac, ali i radionice starih zanata. „U dogovoru s Lučkom kapetanijom Vukovar dogovaramo izgradnju brodopristana, kako bi panoramski turistički brod Bajadera mogao dovesti još više turista. Za sve posjetitelje u sklopu Arheološkog parka na raspolaganju će biti restoran, te smještajni kapaciteti, odnosno 24 bungalova“ zaključio je Bilandžić.

vucedolbuducnost

Cijeli projekt Arheološkog parka trebao bi zaživjeti punim kapacitetom do 2020. godine, što će uvelike obogatiti turističku, ali i kulturnu ponudu Vukovara. Strani i domaći turisti tako će moći vidjeti jedan drugačiji Vukovar, grad s bogatom tradicijom i kulturom, koji vrijedi posjetiti i doživjeti.

 

POVEZANE VIJESTI

MUZEJ VUČEDOLSKE KULTURE PRVI U HRVATSKOJ KORISTI DIGITALNI VODIČ POMOĆU BEACON TEHNOLOGIJE

MUZEJ VUČEDOLSKE KULTURE KORAK BLIŽE OSTVARENJU DUGOROČNOG PLANA RAZVOJA

VUČEDOLSKI MUZEJ PREKO DRUŠTVENIH MREŽA POVEĆAVA POSJETU 

VUČEDOLSKA GOLUBICA MORA BITI U VUKOVARU, A NE U ZAGREBU!

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN